Anna Brolin tar en paus från TV4

avPelle Strandman

Anna Brolin, 38, tar en paus från TV4.

Den uppskattade programledaren kommer inte att synas i kanalens sportsändningar i höst.

– Jag hoppas verkligen att jag har dragit bromsen i tid, säger hon till Expressen.

Efter en minst sagt intensiv vår på jobbfronten har Anna Brolin nu stannat upp.

Efter att bland annat ha agerat programledare i allsvenskan, vid herr- och damlandskamper, i fotbolls-VM och ”Biggest loser” känner den 38-åriga TV4-medarbetaren att hon behöver ett brejk.

Först var tanken att schemat skulle rulla på som vanligt efter sensommaren, men Anna Brolin berättar nu i en intervju med Expressen att hon inte har mått bra.

– Jag älskar egentligen när det är stressigt och kaotiskt som det ofta är med direktsändningar. Men i kombination med två små barn, varav en är en bebis, så finns inte återhämtningstiden på samma sätt som tidigare. Jag är van vid intensiva perioder men den här gången har kroppen sagt ifrån, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag mådde inte bra fysiskt och konsulterade en läkare som konstaterade att det var dags för mig att dra ner på tempot. Det är klart att jag blev rädd när kroppen reagerade på vissa sätt som jag inte kände igen och inte riktigt lyckades hitta tillbaka ifrån.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Missar galan

Brolin säger att hon är glad över att ha hunnit ”dra i bromsen i tid” och inte kommer att medverka i några fler sportsändningar under hösten.

När ”Biggest loser” är färdiginspelat i oktober kommer hon vara ledig året ut.

Därmed kommer hon inte vara värd för Fotbollsgalan i november, något hon har varit sju år i följd.

– Redan när jag såg att schemat var luftigare var det lättare att andas igen. Jag tror att jag redan där har tagit mig halvvägs upp igen.

Planen är att återgå till sitt arbete igen efter årsskiftet.

– Då har vi båda barnen på förskola, vilket underlättar logistiskt, plus att jag förhoppningsvis lärt mig något av detta och blir bättre på att balansera jobb, hälsa och småbarn. Jag älskar mitt jobb och vill hålla i många år till, säger Anna Brolin till Expressen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4