”Efter vårt andra mål blev resten en transportsträcka”

FOTBOLL

Kalmar sänkte Häcken på Rambergsvallen

Kalmar tog årets första trepoängare när man på Rambergsvallen besegrade Häcken med 2–0 (1–0).

Häcken tvingades spela den sista halvtimmen med en man mindre sedan Jimmy Dixon dragit på sitt andra gula kort och därmed utvisades.

Matchen började lite trevande, men Häcken tog snart över spelet och pressade tillbaka Kalmar. Det var dock Kalmar som skapade målchanser genom att kontra farligt.

Det blev också en kalldusch för Häcken när César Santin pricksköt 1–0 efter en passning från Ari da Silva Ferreira. Då visade matchuret på 30 minuter.

– Det kändes som vi fick retroaktiv utdelning på våra fler avslut i våra tidigare matcher. Då skapade vi mer än vad vi gjorde i dag, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

Målet var i stort sett Kalmars enda riktigt tunga avslut i första halvlek. I övrigt var det ett par skott utanför.

– Jag tycker att vi började bra, men vi spelade långsamt. Det är tredje hemmamatchen i rad som vi spelat långsamt, sade Häckens tränare Stefan Lundin.

Matchbilden i den andra halvleken blev som i den första. Häcken hade bollen och Kalmar kontrade. Så var det fram till 59:e minuten när Jimmy Dixon drog på sitt andra gula kort och tvingades lämna planen.

Dixon blev som siste man i laget tvungen att dra Da Silva Ferreira i tröjan för att förhindra att denne blev helt fri med Christoffer Källqvist i Häckens mål. Dixon hade hela tiden problem med Ferreiras snabbhet.

– Jimmy var frustrerad och hade minuten innan viftat för att han ville byte eftersom han hade ont på baksidan av ena låret, sade Stefan Lundin.

Efter utvisningen tappade Häcken spelövertaget även om laget var nära att kvittera i 63:e minuten när Hans Berggren sköt i stolpen.

– Hade vi fått mål så kanske vi kunnat göra det svårt för Kalmar, sade Lundin.

Nu kunde i stället Kalmar öka på till 2–0 när Ferreira dribblade sig förbi Häckens målvakt efter ett väggspel med César Santin.

– Efter vårt andra mål blev resten av matchen en transportsträcka för vår del. Häcken var väl aldrig riktigt nära efter det, sade Nanne Bergstrand.

Där fick han medhåll av Stefan Lundin.

– Matchen dog egentligen för vår del efter utvisningen.

Häckens anfallare Dioh Williams kunde inte spela på grund av sjukdom. Det var också något som märktes på Häckens anfallsspel. Hans Berggrens samarbete med Jonas Henriksson i första halvleken och Patric Andersson i den andra fungerade aldrig riktigt bra. Kalmars mittbackar Patrik Rosengren och Mikael Eklund hade inga större problem med att rensa bort alla långbollar.

Sportbladet.se-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM