”Vi är vassare”

Publicerad:
Uppdaterad:

MFF:s Anders Andersson om fajten mot Svenssonligan

hemma igen Anders Andersson är Malmös senaste tillskott i jakten på allsvenskt guld och en plats i Champions League. I MFF återförenas han med bröderna Patrik och Daniel i ”Andersson-ligan”.
Foto: andre de Loisted
hemma igen Anders Andersson är Malmös senaste tillskott i jakten på allsvenskt guld och en plats i Champions League. I MFF återförenas han med bröderna Patrik och Daniel i ”Andersson-ligan”.

Elfsborg storsatsar med 3 x Svensson.

I guldfavoriten Malmö tänker Patrik, Daniel och Anders visa att Andersson är allsvenskans hetaste efternamn.

– Elfsborg har en jävla bra Svensson-liga, men jag tycker att vi är snäppet vassare, säger nyförvärvet Anders Andersson.

Efter åtta år som utlandsproffs är Anders Andersson tillbaka i Malmö FF. Och han går in i hetluften direkt, Anders drar på sig den himmelsblå tröjan från start mot Halmstad i kväll.

Enormt uppsving

– Det känns jättebra, det är en vacker tröja. Det har känts väldigt bra hela veckan och folk är så vänliga. Det är många spelare som jag känner sen tidigare och det underlättar, säger han.

Du har spelat i klubbar som Blackburn och Benfica, hur är det att vara hemma i allsvenskan och Malmö igen?

– Tycker det känns bra, laget håller en hög standard, även om det är svårt att jämföra klubbar. Malmö är alltid ett storlag i Sverige, skillnaden mot när jag var hemma senast är att fotbollen har fått ett så enormt uppsving. Allt är så mycket större nu.

Hur mycket vet du om allsvenskan efter dina år utomlands?

– Inte jättemycket egentligen. Jag brukar inte ha stenkoll på de andra lagen, det är bättre att koncentrera sig på sitt eget spel. Men Malmö är en klubb som satsar, att vi ska ha som mål att ta guld igen är självskrivet.

Klubbkänsla går först

Du får spela ihop med Patrik och Daniel igen. Hur känns det?

– Det ska bli grymt kul. När jag kom upp i Malmös a-lag spelade Patrik redan där och jag tycker att han är en fantastisk spelare och pådrivare. Daniel har jag spelat ihop med ännu mer. Vi är goda vänner och har bott ihop på landslagssamlingarna flera gånger. Jag ser verkligen fram emot det.

Det finns ett lag uppe i Borås som har tagit hem tre stycken namnkunniga Svenssons. Bra eller dåligt att konkurrenterna storsatsar?

– Jag tycker det är bra och kul. Elfsborg är kanske ingen riktig storklubb, och därför är det extra roligt att de får hem så stora namn. Jag blir glad när klubbkänsla går före pengar, när spelare väljer att gå tillbaka till sina moderklubbar. För mig var det självklart att gå till Malmö, det är klubben i mitt hjärta.

Vilken är bäst då, Andersson-ligan eller Svensson-ligan?

– Jag hoppas och tror att det är vi. Elfsborg har en jävla bra Svensson-liga, men jag tycker att vi är snäppet vassare. Framförallt ska man komma i håg att det handlar om hela laget, och Malmö har ett bättre lag än Elfsborg.

EN ligaledare, EN arvtagare & EN låsexpert

Här är ligamedlemmarna som ska stjäla Malmös poäng i jakten på guld.

PATRIK ANDERSSON – 710818

DANIEL ANDERSSON – 770828

ANDERS ANDERSSON 740315

David Tanentsapf

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN