Drömmen som blev verklighet

FOTBOLL

"Nu väntar en helt annan värld"

Foto: segervrålet Jönköping Södra harvade i division 4 för bara några år sedan. Nu siktar laget mot den absoluta toppen efter att klarat kvalet till Superettan.

Målet var superettan inom fyra år. Det tog tre. Jönköping Södra och Olle Nordin är tillbaka i fotbollens finrum.

- Det är en helt annan värld som väntar nu, säger han.

Foto: Olle Nordin.

Hela 9206 personer hade bänkat sig på Stadsparksvallen i Jönköping för att se J-Södra säkra avancemanget till superettan. Det fick en trevlig eftermiddag, hemmalaget slog Bunkeflo med 4-1 (sammanlagt 6-2).

- Det är en helt jäkla otrolig publiksiffra, som speglar det latenta intresse för elitidrott som finns här i Jönköping, säger en segerrusig Olle Nordin.

Det är så långt man kan komma från den Olle Nordin som utbränd lämnade AIK 2002.

Vision önskas

På tre år har han tagit Jönköping Södra tillbaka till elitfotbollen, och en plats i superettan. Det Jönköping Södra som så sent som i början av 2000-talet harvade i division 4. Ett år återstår på kontraktet, men...?

- Nu väntar jag, och många med mig, på signaler på vad som krävs. Jag jobbar aldrig kortsiktig, och nu väntar jag på en ny vision.

Så för att stanna kvar vill du ha en ny satsning för att nå ännu högre upp?

- Jag vill ha en vision, en dröm, att veta vad vi vill. Nu har vi fått ett lag som kan konkurrera med HV71 i i fråga om det mesta här i Jönköping. Men mycket arbete återstår.

I går festade Nordin, spelare och supportrar på lagets stamställe i centrala Jönköping.

Umeå FC följer med

Umeå FC gör J-Södra sällskap i nästa års superetta. Gamle djurgårdaren Steve Galloways gäng ramlade ur Superettan 2001, men är nu tillbaka efter att i går ha slagit Enköping med 2-0 (0-0 i första matchen).

Redan i lördags blev Göteborgslaget Qviding klart för spel i den näst högsta serien nästa år.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan