”Du är unik, Zlatan”

FOTBOLL

Camoranesis hälsning till svenske lagkamraten

1 av 2 | Foto: SANNDRÖM "Precis som alla andra spelare, har jag alltid drömt om att spela i VM", säger Camoranesi.

DUISBURG

Sverige får stöd i kväll.

Av Mauro Camoranesi, Italiens mittfältare.

– Jag hoppas att det går bra för Sverige och för Zlatan. Förresten vill jag passa på och skicka en hälsning till honom. Han är helt unik, både som spelare och som människa.

Mauro German Camoranesi småskrattar. Det syns att han har kul ihop med "Ibra". De har varit lagkamrater i Juventus i två år.

Vem vet om de kommer att spela mer tillsammans.

Juventus öde är ovisst och det är spelarnas också.

Men det vill Camoranesi inte tala om. När frågan om Juventus framtid kommer upp på presskonferensen på "gli azzurris" träningsanläggning, drar en mörk skugga över Camoranesis ansikte. Han reser sig upp för att gå.

Fotbollsfederationens representant lugnar honom och leder in samtalet på landslaget.

- Jag ser tre riktigt solida lag i den här turneringen. Det första är Brasilien. Det andra är England. Och det tredje är vi.

Del Piero ursinnig

Den italienska motsvarigheten till följetongen om bråket mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg är att Alessandro Del Piero är ursinnig för att han är reserv. Men Camoranesi dementerar. Liksom de andra framhåller han den goda stämningen i gruppen.

- Jag tror att det syns även utifrån att vi trivs bra ihop. Det är stor skillnad jämfört med EM i Portugal. Det här laget har en identitet. Vi vet vad vi vill. Det är grundläggande. Och vi kan spela bättre än vi gjorde i måndags.

"Det var berättigat"

Camoranesi kom in i andra halvlek mot Ghana, när Francesco Totti linkade ut. Bara några minuter senare fick han en varning för en tackling mot Sulley Muntari.

- Det gula kortet var berättigat. Men det var mitt resonemang också. Jag bara måste stoppa Muntari. Jag insåg helt enkelt att jag inte skulle hinna i fatt honom.

Mauro German Camoranesi är argentinare av italienskt ursprung. Han har dubbla pass och 2003 fick han chansen att spela i italienska landslaget. Han ångrar inte sitt val. Den tuffe Camoranesi blir vek när han talar om sin familj.

- Precis som alla andra spelare har jag alltid drömt om att spela i VM. Det bästa för mig är att se min far, som är överlycklig för att jag spelar. Det betyder allt för mig.

Kristina Kappelin