Uppgifter: Johansson erbjuds nytt kontrakt efter knäskadan

1 av 4 | Foto: Andreas Bardell / AFTONBLADET / 2916

avFilip Durefelt

FOTBOLL

Jakob Johansson sköt Sverige till VM – men slet sedan av främre korsbandet.

Nu sägs den svenske mittfältaren erbjudas ett treårskontrakt av sin grekiska klubb AEK Aten, skriver SDNA enligt Fotbollskanalen.

Foto: Lotte Fernvall / AFTONBLADET

I det första playoff-mötet med Italien sköt Jakob Johansson det enda målet i 1–0-segern, ett mål som skulle visa sig ta Sverige till VM i Ryssland nästa sommar.

Men tidigt i returen på San Siro var oturen framme för Johansson, som skadade sig och slet av det främre korsbandet i vänster knä.

Nu kan kvalhjälten missa VM-slutspelet.

– Just nu känns det mest tungt. Sedan får man ändå se framåt och ställa sig in på en lång och inte alltid så rolig rehabilitering. Men det hör till sådana här skador, det kan hända i fotboll. Det är bara att försöka göra det bästa av situationen och komma tillbaka ännu starkare, sa Johansson till Sportbladet under tisdagen.

Hotade med bänkning

Jakob Johanssons kontrakt med AEK Aten går ut till sommaren. Klubben har velat förlänga en längre tid, och hotade till och med svensken med bänkning i somras om han inte skrev på ett nytt kontrakt.

Johansson blev kvar i klubben, och nu skriver grekiska SDNA, enligt Fotbollskanalen, att AEK är på väg att erbjuda Johansson ett treårskontrakt.

Den 27-årige mittfältaren kom till AEK Aten 2015.

ARTIKELN HANDLAR OM