’Lindelöf har förlorat Mourinhos förtroende’

Foto: AP, AFP
”Lindelöf behöver en kram” skrev en engelsk tidning efter Uniteds senaste match.
FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har fått en tuff start i Manchester United.

Och nu har José Mourinho tappat förtroendet för mittbacken, enligt experterna Owen Hargreaves och Alejandro Moreno.

– Lindelöf har förlorat delar av det med sina insatser, säger Hargreaves.

I somras värvades Victor Nilsson Lindelöf, 23, in till Manchester United för drygt 350 miljoner kronor (som kan växa upp mot 450 miljoner kronor om vissa klausuler faller in) vilket skulle göra svensken till klubbens dyraste försvarsvärvning någonsin.

Men starten har inte alls blivit vad svensken eller United hoppats på.

23-åringen har länge stått utanför truppen och inte ansetts vara ”redo för Premier League”, enligt José Mourinho.

Och när Lindelöf väl gjorde sitt första längre inhopp mot Huddersfield i helgen svarade svensken för ett ödesdigert misstag.

– José måste rannsaka sig själv. Det finns akademispelare som är bättre, men han vill spendera 350 miljoner kronor på någon från Benfica som inte är tillräckligt bra, sa förre Premier League-tränaren Tim Sherwood efteråt.

”Måste förtjäna Mourinhos förtroende”

Och nu har José Mourinho tappat förtroendet för mittbacken, enligt de båda experterna Owen Hargreaves (BT Sports) och Alejandro Moreno (ESPN).

– Han har verkligen problem. Vi såg det redan mot Real Madrid i den europeiska supercupen och mot Huddersfield var han inbladad i båda målen. Han kastades in i hetluften och hade det verkligen kämpigt. Med Mourinho måste du förtjäna hans förtroende och jag tror att Lindelöf har förlorat delar av det med sina insatser, säger Hargreaves, med ett förflutet i Manchester United, enligt Goal.

Även ESPN-experten och förre landslagsspelaren i Venezuela, Alejandro Moreno, delar den uppfattningen.

– Det stora problemet när du gör misstag är att det slutar i att José Mourinho tappar förtroendet för vad du kan prestera. Oavsett vad Mourinho säger utåt, så när du gör misstag efter misstag förlorar du hans förtroende. Och om någon tappar det förtroende så kommer det sluta med att spelaren blir fastfrusen på bänken, säger Moreno.

Manchester Uniteds nästa ligamatch spelas mot Tottenham på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM