Örgryte muntligt överens med ny tränare

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N
Thomas Askebrand

avJacob Larsson

FOTBOLL

Örgryte sparkade Marcus Lantz efter en tid med dåliga resultat.

Sedan dess har bland annat Allan Kuhn och Roar Hansen nämnts som tänkbara ersättare.

Nu rapporterar GP att Öis ska vara muntligt överens med förre Gais-tränaren Thomas Askebrand.

Efter en tung höst – med förlusten mot division 2-laget Tvååker i cupen som bottennotering – fick Marcus Lantz kicken från Göteborgklubben.

Assisterande tränaren Sören Börjesson har sedan dess haft huvudansvaret – men nu ser klassikerklubben ut att ha hittat en ersättare till Lantz.

”Känsligt läge nu”

GP skriver att klubben Öis och Thomas Askebrand är muntligt överens.

– Det är ett väldigt känsligt läge nu. Inom ett en vecka tror jag att vi kommer ha det klart. Det ska vi ha, säger Öis ordförande Joakim Nordh till tidningen.

Askebrand har tidigare tränat rivalen Gais, där han fick sparken sedan den ex-allsvenska klubben ständigt huserat i de nedre regionerna av superettan under 48-åringens vingar.

Bland annat har Erik Hamrén, Allan Kuhn och Roar Hansen nämnts som ersättare till skånske Lantz i Örgryte men Hamrén hamnade i en annan roll, med Kuhn och Hansen valde andra spår.

Joakim Nordh är tydlig med att klubben inte vill kommentera den eventuella rekryteringen av Askebrand.

– Om det varit ”no comments” tidigare så är det ännu mer så nu. Vi måste göra det här rätt, inte minst gentemot de kandidater som vi valt att inte gå vidare med. Det är jädrigt viktigt för mig, säger Nordh till GP

Kan få kvala sig kvar

Örgryte ligger på nionde plats i superettan med två matcher kvar och kan med maximalt oflyt (två egna förluster och alla andra resultat emot sig) få kvala sig kvar i landets näst högsta serie.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

Allan Kuhn