Ronaldo: ”Ni kan hitta alla mina mål på Google”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Real Madrid förlorade mot Tottenham och nu basuneras ordet ”kris” ut i Spanien.
Samtidigt besvarar Cristiano Ronaldo kritiken.
– Kris? Inte ens om vi skulle förlora fem matcher i rad, sa portugisen.

För första gången under Zinedine Zidanes styre blåser det kring Real Madrid. I helgen förlorade ”marängerna” mot den katalanska nykomlingen Girona, tappade därmed ännu mera mark i toppen och ligger nu trea i La Liga med åtta poäng upp till Barcelona. När Real Madrid sedan följde upp förlusten i Girona med ytterligare en på Wembley i går, mot Tottenham Hotspur med 1–3, stämplas Real Madrid nu med kris.

En som har fått ställa sig bland huvudoffren för kritiken är Cristiano Ronaldo. Portugisen gjorde Real Madrids tröstmål i går, men i ligan står Ronaldo fortfarande endast på ett mål och har missat en för honom ovanlig mängd av målchanser.

Foto: REUTERS X03811

Efter matchen mot Tottenham fick han frågan om sin målsvacka och besvarade kritiken.

– Jag är super lugn. I dag, när jag gör en bra match, räknas det inte. Allt ni (journalister) bryr er om är bara må, mål, mål. Skriv in ”Ronaldos mål” i Google och ni hittar dem alla där, sa Ronaldo till pressen.

”Folk glömmer snabbt”

Även tränaren Zinedine Zidane fick stå till svars för den nya förlusten efter matchen. Frågan om kris kom snabbt upp på tapeten, men Zidane valde att genast avfärda ordet. När Ronaldo fick samma fråga gav han samma avfärdande svar.

– Kris? Inte ens om vi skulle förlora fem matcher i rad. Folk glömmer snabbt allt det som vi gjorde bra för bara ett par månader sedan. Vi är inne i en formsvacka, inget mer än så, sa Ronaldo och sänkte innebörden av den nuvarande svackan för säsongens resultat.

– Vi är lugna. Det som räknas är vad som händer i slutet av säsongen, inte vad som händer nu. Vi måste behålla lugnet.

1 av 5
Skytteligatoppen i Champions League 00:12