Rogic: ”Jag kunde inte fira mitt mål mot AFC”

Foto: Magnus Sandberg.
Filip Rogic firade inte sitt mål mot förra laget.
FOTBOLL

Filip Rogic tog upp AFC Eskilstuna i allsvenskan.

Sen lämnade han hemstaden för Örebro.

– Jag kunde inte fira mitt mål mot AFC. Jag ville inte se mitt gamla lag förlora, säger Rogic.

Mångsidige spelaren Filip Rogic var viktig för AFC när de sensationellt tog steget upp i allsvenskan. Därefter flyttade klubben till 23-åringens hemstad Eskilstuna och allt tydde på att Rogic skulle bli en betydelsebärande karaktär att bygga den nya klubben kring.

”Fint att komma hem”

Så blev det inte.

Rogic lämnade kort efter avancemanget AFC Eskilstuna för Örebro. I dag var han tillbaka på Tunavallen för att möta sitt gamla lag och alla kompisar, bekanta och familjemedlemmar från hemstaden.

– Det var fint att komma hem. Det har varit mycket snack om att det inte skulle komma något folk, men det var bra tryck på läktarna och en kul match att spela. Det var många man kände där uppe läktarna i dag. Kul att så många kom både för AFC och för stan.

”Ville verkligen inte att de skulle förlora”

Särskilt kul blev det för Rogic. En timme in i matchen kvitterade han AFC:s ledningsmål. Ett läckert kombinationsspel från Örebro ledde till att mittfältaren mycket kallt kunde rulla in 1–1 vid den bortre stolpen.

– Det var såklart kul att göra mål, för vi ville ju vinna matchen. Samtidigt ville jag verkligen inte att mitt gamla lag skulle förlora. Ett oavgjort resultat var väl ganska rättvist.

Tror stenhårt på AFC

Du valde att inte fira?

– Nej, den respekten har jag för AFC. De har hjälpt mig så mycket att det var självklart att inte fira. Jag kunde inte fira.

Vad tror du om AFC i år?

– Det har stora chanser att hänga kvar. Det är ett jobbigt lag att möta med många individuellt skickliga spelare som kan göra det själva: som Omar Eddahri, Mohamed Buya Turay och Fered Ali. Jag tror stenhårt på AFC.

ARTIKELN HANDLAR OM