Oscar Wendt slutar i landslaget

FOTBOLL

Oscar Wendt togs ut till landslaget i onsdags.

I dag meddelar ytterbacken att han hoppar av samlingen – och tackar nej till fortsatt spel i landslaget.

– Motivationen räcker inte till, säger han till förbundets hemsida.

Foto: Peter Wixtröm

Det är bara två dagar sedan Oscar Wendt togs ut i Janne Anderssons landslagstrupp till kvalmatchen mot Vitryssland. Men nu står det klart att Wendt inte kommer att komma till samlingen – och inte heller kommer att dyka upp i landslaget framöver. 

– Det var självklart ett svårt beslut, men när jag blev uttagen i onsdags var det på något sätt definitivt att motivationen inte räcker till och med respekt för Janne Andersson och lagkompisarna är därför det allra bästa att avstå landslaget, säger Wendt till förbundets hemsida och fortsätter: 

– Det var verkligen inte lätt att komma fram till, men jag har funderat under en tid och när jag nu blev uttagen, så kände jag efter och jag upplever att jag saknar den motivation som jag vet krävs för att vara en landslagsspelare.

Hult ersätter

Wendt var kontroversiellt petad under stora delar av Erik Hamréns tid som förbundskapten men när Janne Andersson tog över har Bundesligabacken åter kommit in i värmen. 

Men nu tar landslagskarriären plötsligt slut. 

– Jag beklagar naturligtvis att Oscar Wendt hoppar av och också väljer att lämna landslaget men, det är som jag sagt tidigare, jag måste respektera den typen av beslut om man inte är riktigt motiverad, säger Janne Andersson.

Avhoppet blir extra märkbart då vänsterbackskollegan Martin Olsson redan tvingats tacka nej till samlingen på grund av skada. Bland de ordinarie vänsterbackarna återstår därmed bara Ludwig Augustinsson. Efter Wendts avhopp kommer nu Panathinaikos-spelaren Niklas Hult in i truppen.