Debutanten räddade en poäng för Blåvitt

FOTBOLL

GÖTEBORG. Allsvensk debut inför 32 129 åskådare.
Och Pontus Dahlberg blev en räddande ängel.
– Jävligt gott att bli matchens lirare. Hoppas jag får något fint pris, säger 18-åringen.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
Pontus Dahlberg.

Den stora Blåvittklacken väntade med ett av eftermiddagens största jubel till efter matchen. Det var då Pontus Dahlberg ensam klev fram mot läktaren för att tacka fansen.

– Väldigt stort, våra fans är fantastiska. Otroligt kul att få den hyllningen, säger han.

Våren har varit en lång kamp mellan Dahlberg och Erik Dahlin, men under samlingen i går fick 18-åringen reda på att han skulle stå. Knappast ett val som Jörgen Lennartsson ångrade i efterhand. Blåvittmålvakten gjorde två matchavgörande räddningar på ett skott och en nick från Pawel Cibicki.

– Det kändes okej, men det finns fortfarande en del att slipa på. Men skönt att få ha gjort de räddningarna.

”Den är inte att leka med”

Han hyllades efteråt av fjolårets genombrottsman Cibicki.
– Den räddningen han gör på min nick, den är inte att leka med. Den är vass. För att vara så ung gör han en bra match, helt klart.

I den andra halvleken fick Dahlberg mindre att göra, och ett under försäsongen stundtals hårt kritiserat IFK Göteborg fick med sig en poäng från premiären.
– Förhoppningsvis har vi tystat några kritiker nu. Det är klart att det är skönt att få med sig en poäng, även om vi inte är nöjda. Vi vill alltid vinna när vi spelar hemma.

Hur var det att spela in 32 000 åskådare?
– Otroligt jävla roligt. Det är lite annat än att spela inför några tusen. Jag hade gärna spelat alla matcher här på stora Ullevi om vi alltid fick till en sån här bra uppslutning.

”Vi stöttar varandra”

Göteborg fortsatte att spela med en ensam anfallare framför ett femmannamittfält. Och fick utdelning på det. Mikael Boman nickade in 1-0 i inledningen av matchen. På bänken satt Tobias Hysén och Elias Omarsson.
Hur känner du kring konkurrensen mellan er tre anfallare där bara en får spela?
– Vi hade faktiskt ett snack om det häromdagen. Jörgen (Lennartsson) är bra på det. Han pratade med oss alla tre om att vi kanske kommer spela med en anfallare ganska mycket och checkade av hur vi kände kring det, att vi stöttar varandra.

Både Hysén och Omarsson kom in i den andra halvleken.
– Alla är bra killar och det är kanonstämning mellan oss tre. Nästa gång kanske det är jag som sitter på bänken. Den här gången stöttade både ”Tobbe” och Elias mig.

ARTIKELN HANDLAR OM