Rysare när Hammarby vann i cupen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

3–0 efter 38 minuter.

Men ett drömmål och en utvisning gjorde det svettigt för Hammarby.

Bajen lyckades dock till slut hålla undan i svenska cupen och vinna mot division 1-klubben Nyköping BIS.

– Jag känner att vi börjar hitta spelet. Vi visade i första halvlek att vi kan spela bra fotboll, säger Jiloan Hamad.

Hammarby fick en drömstart i svenska cupen.

I den 14:e minuten rullade Pa Dibba in 1–0 efter ett fint anfall och tre minuter senare ordnade Kennedy Bakircioglü 2–0 från straffpunkten.

”Brukar vara bra”

När sedan Jiloan Hamad sköt in sitt första mål i Hammarby-tröjan i den 38:e minuten såg mötet med division 1-klubben Nyköpings BIS ut att vara avgjort.

– Det var jätteskönt. Det var ganska längesen, jag tror det var mot Leverkusen i bundesliga när jag gjorde comeback januari 2016. Jag brukar vara bra på att göra mål första tävlingsmatchen, säger Hamad.

Det var en fin träff med högerfoten. Nöjd?

– Det var kul, det är kul att göra mål. Det kändes bra, och jag spelade 90 minuter. Första halvlek var bra från vår sida.

Men Dagoberto Funes reducerade för Nyköping strax före halvtid med en vacker frispark. Sedan blev andra halvlek nervigt.

Solheim utvisad

Mats Solheim blev utvisad för Hammarby i den 67:e minuten. Fem minuter senare hittade Ahmetovic in med 2–3 för Nyköping.

Division 1-klubben jagade sedan en kvittering. Men Bajen lyckades hålla undan och ta en viktig seger i gruppspelet i svenska cupen.

– Det var bra, men det är lite blandande känslor. Jag är lugnare än många andra. Jag har följt laget ganska länge och de har försökt att spela fotboll, men inte fått till det riktigt. Den nya tränaren vill spela fotboll, säger Hamad.

– Det värsta som finns är när man går in och inte känner några spelare, vet inte hur man ska spela eller hur spelare rör sig. Det kan gå hur som helst. Jag vill hellre ha kontrollen, och jag tycker att vi börjar hitta det där nu. Träningarna har sett bättre ut och vi visade i första halvlek att vi kan spela fotboll. Vi har bredd, djup, få tillslag och kombinationer. Jakob, Pablo och Billborn är jättebra och vill spela fotboll.

”Kommer att bli bra”

De andra två motståndarna i svenska cupen är Varberg och Östersunds FK. Hamad känner att han börjar hitta mer och mer rätt.

– Det känns bra i kroppen, det kändes bra i dag. Jag är inte 100 procent där med min touch. Jag är i ett helt nytt lag, jag känner inte dem, de känner inte mig. Formen är där, me det tar lite tid att läsa av hur alla löper och rör sig. Men det här kommer att bli bra, säger mittfältaren.