Bryter tystnaden: ”Det här är fakta”

avPer Bohman

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jonas Olsson.

FC Luganos sportchef Giovanni Manna bekräftar för Sportbladet att han undersökt möjligheten att värva Jonas Olsson.

Samtidigt uttalar sig Olsson själv för första gången.

– Jag trivs bra i Djurgården, säger han.

Förvirringen kring Jonas Olsson, 34, har varit omfattande. För ett par dagar sedan började schweiziska medier rapportera att mittbacken ville lämna Djurgården för FC Lugano. Något som sportchefen Bosse Andersson dementerade å det grövsta.

”Har pratat med Mr Manna i FC Lugano och han skall vara tyst! Jonas Olsson spelar i Djurgården och skall så göra framöver”, skrev Andersson på sitt Twitterkonto.

Därefter utvecklade han saken för Sportbladet.

– Man behöver inte vara orolig, fotbollen är spekulativ, det handlar om att man ska försöka behålla spelare och se till att ha ett bra lag. Jag har pratat med Mr Manna så det är utrett.

”Blir alltid rykten”

I fredags försökte Sportbladet få en kommentar från huvudpersonen. Men Jonas Olsson duckade för alla frågor, vägrade uttala sig – varken bekräfta eller dementera – och lämnade Sportbladets utsände.

– Jag vill inte prata om det, sa han.

Inför måndagens match mot AFC Eskilstuna uttalade han sig för första gången.

– Fakta är väl att jag trivs väldigt bra här. Som vanligt i silly season-tider blir det alltid rykten, men jag koncentrerar mig på det som händer här och trivs jättebra. Det är väl den enda kommentaren som behövs ges, tycker jag, säger Olsson i C more.

”Vi är intresserade”

Under måndagen fick Sportbladet tag på FC Luganos sportchef Giovanni Manna. Han meddelar att han ”egentligen inte pratar med pressen”, men svarar över sms kortfattat på Sportbladets frågor.

”Egentligen har jag inget att säga”.

Djurgårdens sporchef tyckte att du skulle vara tyst?

”Jag pratade inte med någon. Jag bara berättade för tidningen Blick att vi är intresserade av många spelare. Jonas Olsson är en av dem. Men det är inget konstigt med det”, skriver Manna och fortsätter:

”Vi har inget avtal (med Olsson). Det finns ingenting. Ingenting, verkligen.”

Har det varit någon förhandling med Olsson?

”Nej.”

Mittbacken startar när Djurgården möter AFC Eskilstuna på Tunavallen 19.00.

ARTIKELN HANDLAR OM