Här bryter U21-stjärnan tystnaden

”Fick veta på mejl att jag var uttagen till EM”

FOTBOLL

KIELCE. Jesus återuppstod på den tredje dagen.

Amin Affane på den tionde.

– Jag är här i dag för att sätta stopp för spekulationerna om att jag inte ger några intervjuer, säger U21-stjärnan till Sportbladet och berättar att han fick veta på mejl att han var uttagen till EM.

I går berättade Sportbladet om Sveriges mest skygga fotbollsstjärna: U21-landslagets och AIK:s Amin Affane.

Sportbladet hade försökt få en intervju med Affane under hela uppladdningen inför U21-EM men han hade vägrat ställa upp, precis som han gör i klubblaget.

– Han har en principiell hållning i den frågan. Han har någon slags individuell misstro mot media, meddelade presschefen Staffan Stjernholm.

”Soligt ute och alla är glada”

Men så, på lägrets tionde dag, valde Affane i dag att tala till medierna – och det svenska folket – under intervjustunden före Sveriges öppna träning i Kielce.

– Jag ger intervjuer när jag känner att det är rätt. I dag var en sån dag, det är soligt ute och alla är glada och det är dagen före match. Då känner jag att jag kan ställa upp. Det är inget emot någon tidning eller journalist, säger Affane med ett leende.

Du är inte intresserad av att bygga ditt varumärke?

– Absolut inte. Jag är intresserad av att göra mitt jobb på planen och sätta hela mitt hjärta på planen. Mitt varumärke byggs av sig själv när jag gör det bra på planen. Det är inget jag tänker på utanför fotbollen, i media eller scoiala medier.

”Kliver åt sidan”

Men samtidigt byggs ju mystiken om man inte ger några intervjuer?

– Självklart. Det förstår jag också. Jag är här i dag för att sätta stopp för spekulationerna om att jag inte ger några intervjuer.

Foto: PONTUS ORRE
Foto: PONTUS ORRE

– Jag är en glad kille som alltid ställer upp när jag känner att det är läge. Men ibland är det inte läge att stå i centrum. Då kliver jag åt sidan.

Vi ”rökte” alltså ut dig i går?

– Det är inte så jag tänker på det. Jag har bara positiva tankar i huvudet nu, säger han inför premiären i morgon.

Fick uttagningen på mejl

Vi hade tre frågor i gårdagens artikel som vi ville ha svar på från Affane. Det fick vi i dag.

Blev du förvånad över platsen i EM-truppen?

– Jag hade faktiskt inga tankar på det. Jag följde inte uttagningen. Jag fick ett mejl efteråt och ett sms från Koffe om att jag hade kommit med. Jag blev jävligt glad och stolt.

Vad tror du om Sveriges chanser?

– Vi har väldigt stora chanser. Vi har ett jävla bra lag och bra sammanhållning. Det är så man vinner mästerskap.

Hur förklarar du din stigande form i AIK under våren?

– Jag var skadad i början och har sedan fått förtroendet att spela 90 efter 90 efter 90 minuter och då har det gått bra, säger Affane.