Sågas efter straffen: ”Det var bisarrt gjort”

avMartin Tolén

Filip Dagerståls miss blev ödesdiger.

Och hos grupprivalen England jublas det över mittbackens misstag.

”Det var bisarrt gjort”, skriver The Sun.

Foto: PONTUS ORRE

Sverige var på väg mot en viktig 2–1-seger mot Polen i U21-EM i går.

Men i den 90:e matchminuten rev Filip Dagerstål ned en polsk anfallare i straffområdet och slovenske domaren Slavko Vincic dömde straff som gav 2–2.

– Så som jag upplever det är att vi båda sliter i varandra, men nu väljer han att blåsa straff. Det är klart att jag inte tycker att det var straff, men det kanske var det. Det är klart att det inte är jättekul för mig, men jag kan inte göra så mycket åt det nu, sa Dagerstål om situationen efteråt.

”Gav inte domaren något val”

Men i fotbolls-England jublar man över Dagerståls ödesdigra misstag. Samtidigt ifrågasätter man 20-åringens försvarsspel.

”Sverige såg ut att gå mot tre poäng. Men det var innan svenske mittbacken Filip Dagerstål bisarrt ryckte ned sin motståndare och han gav inte domaren något annat val än att blåsa straff”, skriver brittiska The Sun.

2–2-resultatet sätter England som ensam gruppledare i grupp A och har därmed avgörandet i egna händer inför avslutningsomgången.

”Ett oavgjort resultat var bästa möjliga utväg för England. Sverige, de regerande EM-mästarna, riskerar däremot att bli utslagna”, skriver tidningen.

I den avslutande gruppomgången ställs Sverige mot Slovakien medan England möter Polen.

20.45 torsdag: Slovakien–Sverige direkt i Kanal 5.