Miljonregn över VSK: ”Fantastiskt”

Victor Nilsson Lindelöf, 22, är klar för Manchester United – då regnar det miljoner över Västerås SK.

Nu förstärker division 1-klubben sin plats som en av Sveriges rikaste.

– En fantastiskt skön känsla, men det gäller att hålla sig nykter i sammanhanget, säger klubbchefen Michael Campese.

Nilsson Lindelöf i VSK-tröjan 2011.
Nilsson Lindelöf i VSK-tröjan 2011.

På lördagen bekräftade Manchester United att Victor Nilsson Lindelöf, 22, är klar för klubben.

Efter långa förhandlingar och spekulationer lämnar försvarsgeneralen Benfica – dit han såldes från Västerås SK 2012.

Redan då gjorde division 1-klubben en uppgörelse med Benfica som gjorde VSK till en av Sveriges rikaste klubbar efter Malmö FF och BK Häcken.

50 miljoner kronor

Enligt uppgifter till Sportbladet fick VSK rätt till tre miljoner euro, cirka 30 miljoner kronor, oavsett om ”VNL” skulle lämna eller stanna i Portugal.

Nu, när Benfica sålt 22-åringen, ska VSK få ytterligare tio miljoner kronor. Enligt uppgifter till Sportbladet har Västerås SK, just nu tvåa i den norra fotbollsettan, dessutom rätt till solidaritetsersättning som även den uppges hamna på runt tio miljoner kronor.

Totalt kan det alltså handla om 50 miljoner kronor i intäkter för Västerås.

– Jag har ingen kommentar till summan, men det är förstås en fantastiskt skön känsla för klubben, och jätteroligt för Victor, säger klubbchefen Michael Campese till Sportbladet.

”Står kvar där”

Han fortsätter:

– Samtidigt gäller det att vara nykter i sammanhanget. Vi har hela tiden sagt att vi ska bygga från grunden och där står vi kvar.

Vad innebär övergången för Västerås som klubb?

– Det gäller att ha en långsiktig plan att bygga vidare på. Vi måste ha en drift som fungerar, med ungdomsverksamhet och allt vad det innebär. Det finns många vettiga människor i och runt klubben som har vetat om överenskommelsen ett tag, så det är ingen stor förändring i att han blev klar nu.

Förväntningarna på er lär stiga med tanke på den ekonomiska sitsen?

– Det är klart att det är svårt att greppa det här, men det handlar mer om att få perspektiv. Vi har en långsiktig plan där superettan är ett mål. Om det blir nästa säsong eller om två år vet vi inte.

Allsvenskan?

– Det är så klart en dröm, men samtidigt en helt annan resa. Det gäller att sansa sig och, som jag sa, hålla sig nykter, säger Michael Campese.

Enligt uppgifter till Sportbladet landar övergångssumman på uppemot 450 miljoner kronor inkluderat bonusar, vilket gör Nilsson Lindelöf till Sveriges näst dyraste spelare genom tiderna efter Zlatan Ibrahimovic, 35.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.