Förre lagkamratens kritik till Neymar: ”Det är bisarrt...”

Foto: ALAIN JOCARD / AFP
FOTBOLL

Neymar kan göra debut i morgon.

Men nu får världens dyraste spelare en känga – av förre lagkamraten.

– Det är bisarrt att spelare inte vill stanna i Barcelona, säger Xavi till Le Parisien.

Foto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅN
Xavi.

Xavi själv tillhörde Barcelona under 17 säsonger, mellan 1998-2015, och har gjort totalt 133 matcher i den spanska landslagströjan.

Han spelade ihop med Neymar i tre år, men nu väljer 37-åringen att kritisera sin tidigare lagkamrat för flytt till Paris Saint-Germain.

”Ingen hade kunnat tro”

I en intervju med Le Parisien är Xavi helt oförstående den brasilianske superstjärnans klubbyte.

– Spelare flyttar i dag dit de helst vill, men ingen hade kunnat tro att han (Neymar) skulle lämna Barcelona, säger Xaxi till tidningen.

Han fortsätter:

– Det är bisarrt att spelare inte vill stanna i Barcelona. Det är väldigt ovanligt. Det har gått 17 år sedan Luis Figo lämnade för Real Madrid.

Ovärdigt farväl

Neymar såldes för 2,1 miljarder kronor och är världens dyraste spelare. Men Xavi är också kritisk till 25-åringens farväl i form av endast ett kort meddelande till supportrarna.

– Jag förstår om fansen är upprörda eftersom Neymar lämnade utan någon förklaring. Han lämnade Barcelona utan en presskonferens eller någonting.

– Vi får se vad han kan åstadkomma i PSG. Vad jag däremot är säker på är att ingen i Barcelona hade kunnat förvänta sig att någon klubb skulle utnyttja övergångsklausulen.

Neymar väntas göra debut för PSG i morgon, söndag, borta mot Guingamp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Xavi

Luis Figo

Neymar

Barcelona

La Liga