Asllani om domaren: ”Nivån är katastrof!”

Av: Andreas Käck, Fredrik Jönsson, Robin Bornehav

Publicerad:
Uppdaterad:

Utslaget i kvartsfinal efter förlust mot hemmanationen Nederländerna.

Då sågar Kosovare Asllani domaren.

– Nivån är katastrofal, säger ”Kosse” till Sportbladet.

Bibiana Steinhaus från Tyskland är en av världens mest respekterade kvinnliga domare. Hon är en av få som har meriter från att döma herrfotboll och säsongen 2017/18 kommer hon att döma i den tyska högstaligan, Bundesliga, som den första kvinnan någonsin.

”Känner ilska”

Men i EM-kvartsfinalen mellan Sverige och Nederländerna misslyckades hon totalt – i alla fall enligt Kosovare Asllani som sågar Bibiana Steinhaus längs fotknölarna efter matchen, som Nederländerna vann med 2-0.

– Jag är mest förbannad och besviken just nu. Dels för att vi har chanser men inte sätter dem, dels på domarnivån. Jag tycker den är katastrofal i dag. Hon (domaren) håller inte för trycket. Jag känner bara besvikelse och ilska, säger Asllani till Sportbladet.

”Klar hands”

Tidigt i matchen uppstod en straffsituation då bollen tog på handen på en nederländsk spelare, men domaren bedömde den som oavsiktlig och viftade avvärjande.

– Vi skulle ha haft en straff, sen får vi allting emot oss och de får allting med sig. Jag är jävligt besviken på hennes (domarens) insats. Jag vet inte vad hon höll på med. Inför matchen var vi glada för att vi äntligen skulle få en bra domare som kan hålla för trycket, men hon håller inte för trycket. Nej, det var en stor besvikelse att se hennes insats i dag.

Pratade du med domaren efteråt?

– Nej. Eller jo, jag skällde på henne.

Domaren har prisats för att vara bland de bästa...

– Jag vet, därför är jag chockad. Jag vet inte vad hon håller på med i dag. Sen ska vi ju sätta våra chanser, så jag skyller inte förlusten på domaren, säger Kosovare Asllani.

Publicerad:

LÄS VIDARE