’Har insideinformation om Nilsson Lindelöf’

Mourinho har bra koll på spelare i Portugal, där till exempel Lindelöf hämtades från Benfica.
FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf ska göra tävlingsdebut för Manchester United i veckan.

Och trots att värvningen av svensken har varit ifrågasatt berättar José Mourinho nu om bakgrunden till köpet.

– I Portugal har jag kontroll – jag får insideinformation, säger Mourinho.

Eric Bailly och Phil Jones avstängda.

Då kommer Victor Nilsson Lindelöf, 23, att göra tävlingsdebut för Manchester United i tisdagens Champions League-möte med Basel.

Det blir också en chans för svensken att närma sig startelvan efter Jones svaga insats mot Stoke (slutade 2–2) i går.

– Misstag är en del av spelet. Han har spelat bra för oss, men är förmodligen trött efter två raka matcher med landslaget. Nu får han vila eftersom han inte kan spela på tisdag och det är en bra möjlighet för Lindelöf och Smalling att spela i Champions League, säger Manchester United-tränaren José Mourinho till Manchester Evening News.

”Zlatan behövde inte en sekund”

Och i en längre intervju med brittiska Sunday Times berättar Manchester United-tränaren bland annat om nyförvärven han plockat in till klubben sedan han tog över sommaren 2016.

– Vi bestämde oss för att ta in Zlatan Ibrahimovic trots att vi visste att han inte var någon spelare som vi kan ha användning av i fem-sex år. Men vi tyckte att vi behövde en spelare som kommer och känner: ”Det här är en storklubb, men jag är en stor spelare”. En spelare som inte behöver en enda sekund för att anpassa sig till klubbens storlek och den press det medför, säger Mourinho.

Så spelar Man United i Champions league 00:16

”Vet saker om Lindelöfs liv”

Och trots att Victor Nilsson Lindelöf ännu inte gjort någon tävlingsmatch (endast spelat i europeiska supercupfinalen mot Real Madrid) och varit ifrågasatt är Mourinho säker på sin mittbacksvärvning.

– Lindelöf är den enda spelare som vi plockat in som jag inte arbetat med tidigare. Men i Portugal har jag kontroll – jag får insideinformation därifrån. Jag vet hur bra spelaren är, jag vet saker om hans sociala liv, privata liv och jag får veta det utan att behöva söka informationen. Den kommer till mig, säger Mourinho.