”Mest besynnerliga i moderna fotbollen”

avPatrik Brenning

1 av 2 | Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix

Förre United-försvararen: Det var därför United tog tillbaka Zlatan

Zlatan Ibrahimovic – och inte Romelu Lukaku – kommer anföra Manchester United när Champions League-gruppspelet är avklarat.

Det menar förre United-försvararen Paul Parker som tror att svensken kan leda engelsmännen hela vägen till titeln.

”Att Ibrahimovic vunnit elva ligatitlar och 20 cuper men aldrig Champions League är något av de mest besynnerliga inom den moderna fotbollen”, skriver Parker i sin kolumn hos Eurosport.

Efter segern i Europa League förra säsongen välkomnas Manchester United nu tillbaka in i den europeiska fotbollens finrum Champions League. På tisdagskvällen inleder klubben gruppspelet mot Basel och ska vi tro förre United-försvararen Paul Parker är laget att räkna med i år. Till stor del på grund av Zlatan Ibrahimovic.

”Romelu Lukaku har gått som tåget i början av säsongen och United hade utan problem kunnat ta farväl av Zlatan. Men de har behållit honom eftersom de vill vinna Champions League den här säsongen och han kommer vara avgörande om de ska ha chansen att göra det”, skriver 53-åringen i sin kolumn hos Eurosport.

”Större roll i Europa”

Parker, som spelade 105 ligamatcher för Manchester United mellan 1991 och 1996, menar att övriga anfallare hos United fortfarande saknar erfarenheten av Europa-spel och de rätta verktygen för att spela avgörande roller.

”Det är därför jag tror att Zlatan kommer få en större roll i Europa än i Premier League den här säsongen. Om han kommer tillbaka i november, december eller januari – oavsett när det nu blir – så kommer det vara Ibrahimovic som leder United om de når CL-slutspelet med Lukaku på bänken. Utan en sekunds tvekan”.

”Är hans sista chans”

Parker menar att United också har stora chanser i Champions League tack vare José Mourinhos rutin och spelsätt. En titel vore enligt 53-åringen också det perfekta slutet på Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär.

”Att Ibrahimovic vunnit elva ligatitlar och 20 cuper men aldrig Champions League är något av de mest besynnerliga inom den moderna fotbollen. Det vore fantastiskt om han kan göra det under sitt sista år inom den europeiska fotbollen. Han har en sista chans och han vill inte slösa bort den. Om han vann Champions League vore det den största bedriften i hela hans karriär.”