Lämnar Elfsborg – efter 13 år i klubben

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYR ÅN
FOTBOLL

Bosse Johansson lämnar Elfsborg efter 13 år i klubben.

Vid årsmötet i mars nästa år kommer han att lämna över ordförandeklubban till någon annan.

– Tretton år är en ganska lång tid och jag har upplevt många härliga stunder, mycket glädje och värme, skriver Johansson i ett pressmeddelande.

2005 tog Bosse Johansson över som ordförande i Elfsborg, och redan ett år senare vann klubben sitt första SM-guld på 45 år.

Johanssons tid i Elfsborg har sammanfallit med en lyckad period rent sportsligt, och förutom ett nytt SM-guld 2012 vann man även cupguldet 2014.

Nu lämnar han över

Men nästa år kommer Johansson, som 2009-2012 även var ordförande i Svensk Elitfotboll, att lämna över ordföranderollen till någon annan. Det meddelade han på Elfsborgs hemsida under tisdagen.

“Efter 13 år kommer jag på årsmötet i mars att med stolthet lämna över ordförandeklubban i en stark och välskött förening med höga ambitioner och stark framtidstro”, skriver Johansson på hemsidan, och fortsätter:

“Tretton år är en ganska lång tid och jag har upplevt många härliga stunder, mycket glädje och värme. Stundtals även frustration, som i sin tur bidragit till att vi kavlat upp ärmarna och tillsammans kämpat vidare.”

Bosse Johansson hyllar klubben som helhet och tror på en ljus framtid även efter att han lämnat.

"Det finns många talanger, mycket kunskap och framför allt en väldigt stark framtidstro inom IF Elfsborg."

Elfsborg spelade 2-2 mot Kalmar i helgen, och ligger åtta i allsvenskan med åtta omgångar kvar. Upp till Häcken på den sista Europaplatsen är det sju poäng.