Efter fullträffen: ”Ett av mina snyggaste mål i karriären”

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT NYHETSBYRÅN
Nasiru Mohammed gjorde ett drömmål

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Chans att haka på topplagen.

Då svarade Häcken för ett drömmål i 3–1-segern hemma mot Jönköpings Södra.

– Ett av mina snyggaste i karriären, säger Nasiru Mohammed, 23, till Sportbladet.

Efter att ha krossat division 4-gänget Kvibille med 9–1 i Svenska cupen i onsdags fortsatte Häcken att glänsa hemma mot Jönköpings Södra på söndagen.

Hisingen-laget vann enkelt med 3–1 och klättrar nu upp på en fjärdeplats i tabellen.

Matchens delikatess?

Den bjöd Nasiru Mohammed, 23, på.

”Tänkte bara på att skjuta”

Efter bländande förspel av Ahmed Yasin, 26, och Daleho Irandust, 19, som klackade vidare Yasins djupledsboll på volley, fick Mohammed drömträff på halvvolley och såg bollen segla upp i vänstra krysset.

– Jag tänkte bara ”skjut”. Det var en fin passning. Jag visste att han (Irandust) skulle lägga tillbaka den till mig. Jag tajmade bra och fick en perfekt träff, så jag är glad. Det ger självförtroende, säger Mohammed till Sportbladet.

Snyggaste målet i karriären?

– Ett av dem. Det bästa målet jag har gjort i Häcken i alla fall.

Ahmed Yasin hyllar sin lagkamrat efter drömträffen:

– Ett jäkla fint mål. Jag tror inte att han gör om det (skratt), säger 26-åringen, som var ett annat glädjeämne i Häcken.

Fyra minuter efter drömmålet ordnade nämligen AIK-lånet straff, tog själv hand om den och dunkade in sin femte balja på sju matcher sedan han anslöt till Häcken.

”Kan göra det lika bra i AIK”

– Det ska bara fortsätta. Jag har tränat på och ser en möjlighet att göra mål varje gång jag spelar. Ett så pass bra lag har vi. Och en spelare som jag, som är på lån, måste bevisa vad jag går för, vad AIK missar. Jag skulle kunna göra det lika bra i AIK som här.

Känns som att du kan intressera fler klubbar om du fortsätter så här?

– Jag ska inte flyga bara för att jag har gjort mål här. Det gäller att vara ödmjuk. Men jag tror att de (AIK) håller koll på vad man gör. Kanske kan det öppnas en ny dörr. Det här är bara början på vad jag har startat.

Segern var Häckens tredje på fyra matcher.

– Vi är väldigt starka. Vi ska kunna klättra hur högt som helst. MFF ligger kanske lite för högt, men andraplatsen ska vi kunna ta, säger Ahmed Yasin.

ARTIKELN HANDLAR OM