Skrällen: Plötsligt borta från truppen

Foto: Armando Franca, TT
FOTBOLL

Omgärdad av flyttrykten – i kväll skulle Victor Nilsson Lindelöf dra på sig Benfica-tröjan igen.

Det var i alla fall tanken.

Men precis före avspark ströks svensken ur matchtruppen.

Victor Nilsson Lindelöf till Manchester United.

Det har varit de senaste veckornas stora snackis inte bara i Sverige – utan i stora delar av Europa.

Den 22-årige mittbacken uppgavs vara så gott som klar för den engelska storklubben; klubbarna sades vara överens och det skulle, enligt uppgift, bara vara en tidsfråga innan han presenteras.

Men på onsdagen tog soppan en tvärvändning.

Trovärdiga BBC basunerade ut att United dragit sig ur – på order av José Mourinho.

Enligt BBC ska den portugisiske tränaren ha varit så pass nöjd med Phil Jones och Marcus Rojos senaste insatser att han inte längre ser svensken som en nödvändig värvning, särskilt inte när (skadade) Eric Bailly och Chris Smalling också finns att tillgå i truppen, och när ”Vigge” kostar över 400 miljoner kronor.

Ströks i sista stund

Lindelöf Nilsson har varit hemma i Västerås under julledigheten men återvände till Portugal häromdagen och på torsdagskvällen var det tänkt att han skulle dra på sig matchtröjan för Benficas ligacupmatch mot Paços de Ferreira.

Enligt Jan Hagen, expert på portugisisk fotboll, fanns svensken med i den officiella matchtruppen till en början. Men precis före avspark var han plötsligt borttagen.

”Tolka det hur ni vill”, skriver Jan Hagen.

Nya uppgifter

Tidigare under torsdagen rapporterade portugisiska medier också tvärtemot BBC:s uppgifter och hävdade att affären med Manchester United inte alls är avblåst. A Bola skriver att det snarare kan handla om att United försöker sätta press på Benfica och på så vis få ner prislappen.

Fortsättning lär följa…

Benfica vann hur som helst cupmatchen mot Paços de Ferreira med 1–0.

ARTIKELN HANDLAR OM