Skrällen: ”En spelare man hatar att möta”

Publicerad 2017-01-06

Per Frick.

ABU DHABI.

Blott sju starter i Elfsborg.
Per Frick är januariturnéns stora överraskning
– Klart att jag blir förvånad över att bli uttagen. Janne Andersson har sagt att jag är en spelare man hatar att möta, säger anfallaren.

Småskadad under försäsongen. Petad till förmån för borne målskytten Viktor Prodell de första 20 omgångarna. Elfsborgs köttige anfallare Per Frick har egentligen haft ett ganska tufft år i allsvenskan.

– Jag hade absolut inte väntat mig att bli uttagen till januariturnén, säger han och fortsätter:
– Inte så som säsongen såg ut. Jag hade ju svårt att ta en startplats i Elfsborg. Issam Jebali kom och Viktor Prodell öste in mål.

Frick = en tung tank

Först en bit in på hösten tog Frick en ordinarie tröja i laget.
– Jag har bara haft sju allsvenska starter, men startade alla de fem sista omgångarna. Då såg de väl mig och tyckte att jag var värd att få följa med. Men ser man bara utifrån starter så borde jag kanske inte få vara här. Klart man är överraskad.

Och vad är det då som förbundskapten Janne Andersson uppskattar med slitstarkt tunge tanken?

– Janne Andersson har sagt att jag är en spelare man hatar att möta, en sån man inte vill ha i motståndarlaget men gärna i sitt eget.

Hyllas av lagkamraten

Varför hatar man dig, då?

– Hehe... Jag försöker vinna varje duell. Jag har insett på senare tid att jag är ganska stark. Det är det jag måste utnyttja som forward: duellspelet och den typen av situationer.

Lagkamraten Viktor Claesson, Elfsborgs kanske viktigaste spelare, hyllar Frick.

– Han gjorde en extremt bra höst. Och de utgick väl från det. Det bästa med Per är att han är en väldigt tuff spelare. Om man säger så här: ingen mittback i allsvenskan gillar att möta honom.

”En nyttig, laglojal lagspelare”

Claesson tycker att anfallaren är klart underskattad, och förtjänt av att få chansen med landslaget.

– Det är en nyttig, laglojal lagspelare som gör alla andra bättre. Det är bara att titta på mig: min poängproduktion ökar när Frick finns med i laget.