Klart: Adjei lämnar Bajen i rekordaffär

Publicerad 2024-06-15

Hammarbys rekordaffär går i lås.

Lorient köper loss Nathaniel Adjei.

– Det här är Hammarbys största försäljning någonsin, säger sportchefen Mikael Hjelmberg.

Följ ämnen

Den 21-årige mittbacken lånades ut till den franska klubben under våren.

Om Lorient klarade sig kvar i högstaligan skulle köpoptionen bli tvingande. Så blev det inte, men fransmännen väljer alltså att aktivera klausulen ändå.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha haft Adjei hos oss att ha varit en del i att utveckla honom till den kvalitetsförsvarare han nu har vuxit ut till, säger Hjelmberg i klubbens kanaler.

”Lyfter på hatten”

Ghananen kom till Hammarbys organisation 2021, gjorde 22 matcher i farmarlaget HTFF och 32 i A-laget innan flytten till Frankrike.

Nathaniel Adjei.

Precis enligt plan, menar sportchefen.

– För mig är Adjeis resa lite av facit för hur vi jobbar. Scouting i Afrika, lån med option för att minimera risk och öka sannolikheten för en bra rekrytering, speltid och utveckling i HTFF för att sedan ha tålamod och lita på processen i A-laget. Det resulterar i det här fallet att Hammarby gör sin största försäljning någonsin. Jag lyfter på hatten för "Nat" och hela Hammarbys organisation, säger Hjelmberg.

Rekordsumman

Enligt Sportbladets uppgifter betalar Lorient omkring 65 miljoner kronor direkt, med ett bonuspaket på runt 20 miljoner till.

Det innebär att Adjei blir Hammarbys dyraste försäljning, och allsvenskans dyraste backexport, någonsin.