”Han får divorna att bära sina väskor”

Andersson kartlagd: Så styr han landslaget

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
FOTBOLL

”Han plockar ner divorna på gräsmattan och får dem att bära sina väskor till spelarbussen.”

I senaste numret av tidningen Chef beskriver över 20 källor förbundskapten Janne Andersson som just chef.

En granskning som ger en ny inblick i arbetet som gjort det svenska fotbollslandslaget till en VM-kandidat.

Han refererar till sig själv som ”fotbollsarbetare”, är närmast pedantisk när det kommer till ordning och reda och stämplar alltid in tidigt varje morgon. Så beskriver några av de över 20 källor tidningen Chef använt sig av för att kartlägga Janne Andersson den svenske förbundskaptenen.

– Många upplever att det är viktigt för honom att vara en förebild. Han är med och städar omklädningsrummet och drar väskor till bussen – allt enligt devisen ”hur man är utanför planen smittar av sig på spelet”, säger en ledare.

”När Janne pratar blir det tyst”

Artikeln i chef

Granskningen igenom är det några saker som återkommer: Janne Anderssons ordning, omsorgsfulla arbete med värderingar och humor. Med tydliga grundstrukturer på plats som alla känner till kan förbundskaptenen lägga sin tid på mer utvecklande saker än disciplin och konflikthantering.

Utmaningen är enligt en ledare tidningen Chef talat med att få ”starka egon att tänka på gruppen”.

– Han bryr sig om alla, han lyssnar på gruppen. Alla spelare vet att de har en rättighet att komma och fråga men också en skyldighet om de går och funderar, säger en person i landslagsledningen.

– Mycket ligger i hans personlighet. Han talar naturligt med spelarna. När Janne börjar prata blir det tyst, alla vet att det är han som är ledare. Men det gäller egentligen även när han inte talar. Han kan sitta tyst i ett hörn men alla vet att det är han som är ledare, säger en annan ledare.

Under träningarna roterar Janne Andersson medvetet spelarna för att hela tiden tvinga dem att samarbeta i nya grupper. Det är också, vilket 55-åringen själv vittnat om tidigare, ett sätt att hålla spelarna som kanske inte kommer att starta kommande match på tå hela veckan.

Det har också gett resultat då Sverige, med två matcher kvar av VM-kvalet, har ett litet grepp om en playoff-plats till VM. Men kanske finns ännu mer att hämta – i alla fall ur Janne Anderssons ledarskap.

”Kände att jag blev utesluten”

Personer i hans omgivningen beskriver hur 55-åringen fortfarande har ett stort kontrollbehov. Andra vittnar också om en svaghet att ge beröm och att inkludera alla ledare i arbetet vilket fått gamla kollegor att känna sig orättvist behandlade.

– Jag önskar att han hade varit bättre mot oss ledare. Vi hade veckomöten där vi planerade, men ofta kom uppgifterna sent till mig, jag fick inte lång tid att förbereda mig på. Förväntas jag jobba nära honom måste jag få veta vad som händer. Jag kände att jag blev utesluten, säger en person som jobbat nära Andersson i en allsvensk klubb.

Tidningen Chef beskriver samtidigt hur de kritiska rösterna är få. Istället upplevs Andersson som rak, rättvis och rolig.

– Skjuter du inte in stolen efter dig får du höra ’jaha, ska vi anställa fler personer som kan göra det där åt dig?’. Det finns en underton, att vi ska göra rätt saker”, säger en ledare.

Kommer du efter Janne Andersson till jobbet välkomnas du inte heller med ”god morgon”. Då är det alltid ”god förmiddag”.