Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer rasande efter matchflytten

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Manchester Uniteds match mot Liverpool flyttades efter protester.

Nu rasar Ole Gunnar Solskjaer mot nya spelschemat där hans lag förväntas spela tre matcher på fem dagar.

– Vi har delats en väldigt dålig hand av folk som sitter bakom skrivbord i sina kostymer och som aldrig har spelat fotboll, säger han.

Söndag den nionde maj spelar Manchester United borta mot Aston Villa, på tisdagen tar de emot Leicester City och sedan kommer alltså Liverpool på besök bara två dagar efter det.

Ett galet tajt spelschema som blev resultatet efter att Liverpoolmötet den 2 maj ställdes in till följd av protester och fansbelägring av Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaer säger att dialogen mellan klubb och fans är pågående och att han hoppas det finns ett slut på våldsamheter och inställda matcher. Dialogen med FA verkar inte vara lika påtaglig. Norrmannen var i dag rasande på det nya spelschema.

Snuvas på svit

– Några andra lag kommer nog inte vara så glada på mina uttagningar i en eller två matcher för det kan komma att påverka vilka andra lag som tar sig till Champions League. Men det är inte mitt problem. Jag vet inte hur man kan försvara att spela de här tre matcherna med så lite vila emellan, säger han.

Han menar att spelarna mycket väl kan ta sig an uppgiften men att exempelvis Harry Maguire kan vila sina första minuter i ligaspelet sedan han kom till klubben.

– Jag håller tummarna för att ingen blir skadad. Det är min största oro. Jag tror inte Harry kan spela alla matcher nu. Det hade annars varit en bedrift och statistik att vara stolt över men som jag inte ser kan bli verklighet nu, säger Solskjaer.

Manchester United blev i går klara för final i Europa League. Den spelas 26 maj mot Villarreal.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Romelu Lukaku om bråket med Zlatan Ibrahimovic

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer