Djurgårdens IF Fotboll

Bosse: ”Förstår att de är förvånade och oroliga”

Av: 

Per Bohman

Fredrik Ulvestad (t.v.) och Jesper Karlström (t.h.).
Fredrik Ulvestad (t.v.) och Jesper Karlström (t.h.).

FOTBOLL

Djurgårdens hjärta försvinner.

Hur hanterar Bosse Andersson tappen av Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad?

– Jag förstår att många djurgårdare är förvånade och oroliga. Det här blir en tuff utmaning, säger sportchefen.

Jesper Karlström – som drar till polsk Lech Poznan – är rakt på sak om Djurgårdens prekära läge.

– Det blir tufft att ersätta oss. Så är det. Jag, Fredrik och även Kevin som gjort det bra under sina sex år i Djurgården. Men om någon kan göra det så är det Bosse.

Karlström och Ulvestad var mittfältsparet som säkrade SM-guldet förra året. Duon har knappat missat en match de senaste åren. När båda nu försvinner måste Bosse Andersson renovera om ett fotbollslags kanske viktigaste lagdel.

– Det blir ett stort hål. Tidigare är det ju platsen vi har haft allra hårdast konkurrens på, säger tränaren Kim Bergstrand och fortsätter:

– Vi kommer behöva jobba stenhårt för att lösa det. Man kan aldrig ersätta enskilda spelare men jag tror att den här lagdelen blir stark även 2021. Sen har spelare som Fredrik och Jesper varit otroliga för Djurgården.

”Andra lagkaptenen på två år”

Tränaren ser Ulvestad som en spelare ”i Skandinaviens toppskikt” och funderar på hur duon ska ersättas.

– När båda försvinner samtidigt så är det inte bara den spelmässiga kompetensen utan en del av vår kultur som försvinner. De visste precis hur Djurgården skulle spela fotboll. Men vi får bara anpassa oss. Det är inte optimalt, men det blir sällan optimalt med kontraktslängder. I det här läget hade det varit perfekt med Besard Sabovic i truppen, men han behövde lämna för att få speltid. Det stämmer inte alltid och blir inte rätt tajmning, det får man acceptera.

Bergstrand är bekymrad över kontinuiteten, särskilt på lagkaptensposten.

– Det är andra lagkaptenen som försvinner på två år nu. Tufft!

Andersson och Schüller?

Mannen som ska lösa alla problemen heter förstås Bosse Andersson. Han menar att alla bekymmer som Covid förde med sig under 2020 gjort honom redo för den här typen av utmaningar.

– Men visst är det här en utmaning. Det finns en press, men den känner jag mig trygg i.

Elias Andersson är ett av namnen som Djurgården träffat. Ingen affär helt klar än, men det närmar sig. Tidigare Häcken-spelaren Rasmus Schüller är ett annat namn, men där är klubben inte lika långt fram.

”En del är realistiska, andra inte”

Hur långt har ni kommit i jakten på ersättare?

– Vi är förberedda på att kunna att en del beslut rätt snart. Vi har vetat om det här ett tag. Djurgården är en attraktiv klubb som spelare vill komma till. Sen har vi ingen klar lösning just nu. Men vi har goda förutsättningar att klara det.

Kan du vara mer specifik än så?

– Vi är aktiva. Vi har redan träffat ett antal spelare. En del är realistiska, en del är inte realistiska. Men vi har en bit kvar att vandra. Det kommer spekuleras enormt om Djurgården i år. När vi släpper spelare av den här digniteten så förstår jag att många djurgårdare blir förvånade och oroliga. ”Det måste hända något!”, får man höra. Men jag tror att vi måste ha is i magen och fortsätta ta bra, långsiktiga beslut.

Publisert:

LÄS VIDARE

LAUL: Redan ont om tid för Djurgården

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Bosse Andersson

Kim Bergstrand

Fredrik Ulvestad

Jesper Karlström