Allsvenskan i fotboll

Magnus Eriksson om Djurgårdens tredje raka: ”Extremt”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

VARBERG. Djurgården var storleken större – trots att de mötte ett betydligt större lag.

Matchvinnare: Nicklas Bärkroth, 174 centimeter och Magnus Eriksson, 179.

– Vi spelade mot några jättar, säger 3-1-målskytten.

Varbergstränaren Joakim Persson matchade det han hade av längd och kraft på den sandfyllda gräsmattan och i den hårda vinden på västkusten.

Men trots sex (!) spelare över 190 centimeter i hemmalaget så var det formstarka Djurgården som var bäst både på marken och i luften under den första halvleken.

Viktigt vid slantsinglingen

Delvis tack vare medvinden. Första segern tog lagkaptenen Magnus Eriksson nämligen redan vid slantsinglingen.

– Jag tog kungen på myntet. Vår målvakt Alex ville ha medvinden i första och det hjälpte oss spelmässigt, säger Eriksson.

1–0 (19) kom efter ett paradanfall där bollen gick via Rasmus Schüller, Nicklas Bärkroth och ett fint inlägg från Eriksson där Hampus Findell, 177 centimeter nickskarvade in ledningsmålet.

2–0 (29) kom efter en straff efter hands på Simon Karlsson Ajdei, 192 centimeter, som inte fick bort en hörna från Djurgården. Säker straffskytt sedan Aslak Fonn Witry.

Varberg fick utdelning med sin fysik när Oliver Stanisic, 192 centimeter, forcerade in 1–2 efter en hörna i 43:e minuten.

Jesper Löfgren förstärkte Djurgårdens redan starka defensiv under den andra halvleken när Varberg fick framåt utan att skapa speciellt mycket. 

”Svåraste jag spelat”

I stället avgjorde Nicklas Bärkroth och visade sin snabbhet i pausutbytte Edward Chilufyas frånvaro när han lobbade in 3-1 (81) på ny assistpassning från Mange Eriksson.

– Det här är en svåraste matchen vädermässigt jag har spelat. Vinden var extrem, säger Eriksson. Det känns jättebra att vinna även på det här sättet.

– Vi krigade duellmässigt. Hade Varberg någon spelare som var under 185?

Bärkroth:

– I andra halvlek hade vi så mycket motvind att vi hade svårt att få upp bollen till mittlinjen och jag hade inte mycket att hämta i luftduellerna när jag mötte några jättar i Varberg. Det var bara att stångas.

Hur bra är Djurgården 2021?

– Vi har vunnit tre raka på olika sätt, det är en styrka. Självförtroendet växer. Trots många nya spelare har vi fått till det bättre och snabbare än jag trott, säger Nicklas Bärkroth. 

Allt inför fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

LÄS VIDARE

LAUL: Djurgården visade varför kraven är skyhöga

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Varbergs BoIS

Magnus Eriksson

Aslak Fonn Witry

Nicklas Bärkroth