Dejan Kulusevski förklarar den omtalade målgesten

Publicerad 2021-05-27

BÅSTAD. Dejan Kulusevski avslutade säsongen i Juventus med succé i cupfinalen.

Nu förklarar han den uppmärksammade hyschande målgesten som riktades mot hans kritiker.

– Mot alla som har pratat dåligt och absolut inte mot någon speciell, säger han.

Följ ämnen
Fotbolls-EM
TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN
HÄR

”Med ett finger framför munnen, ett kontroversiellt firande – kanske riktat mot Gasperini – men med båda händerna på pokalen med mål, assist, nästan-mål och defensiv medverkan som mittfältare. Efter några svåra veckor, den bästa insatsen under året".

Så skrev den italienska tidningen Gazzetta dello Sport om Dejan Kulusevskis finalprestation, mål och assist, mot Atalanta i Coppa Italia (2–1 till Juventus).

På plats i Båstad ber Sportbladet Juventusspelaren förklara målgesten, som blev omtalad.

– Det är många som har frågat om det var mot Atalanta och det var det absolut inte, jag älskar Atalanta och jag hade en fantastisk tid där. Så det var absolut inte mot Atalanta. Att det blev just den är för att när jag spelar så spelar jag med mycket känslor. Det är så jag får ut det bästa av mig.

– Om jag känner att jag har mycket att bevisa brukar det gå som bäst för mig. Det är inte som att jag tänker att om jag gör mål ska jag göra en sådan gest efteråt, det bara hände och det är gjort nu.

Var den riktad mot någon speciell person?

– Nej, alltså mot alla som har pratat dåligt och absolut inte mot någon speciell.


TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN
HÄR

Allt inför fotbolls-EM
Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

Har du upplevt kritik mot dig?

– Det ska inte vara lätt när man kommer till Juventus och man är 20 år. Det är normalt att det går upp och ner, men när man pratar – man ska inte bedöma för mycket. Men så är det i fotboll, vi blir bedömda varje match.

Kopplar av med böcker och tv-spel

På frågan om var han bli hårdast bedömd svarade Dejan Kulusevski uppriktigt.

– Jag tycker att det alltid ska finnas respekt i allt man gör och ibland finns inte den där utan man pratar om oss fotbollsspelare som vi vore robotar, det är nog det. I sociala medier har det också gått lite över gränsen, säger han.

Beskriv känslan efter det målet?

– Överlägset den bästa känslan det här året och kanske i hela karriären. Det var första gången det var publik. När bollen kom emot mig var jag säker på att det skulle bli mål och det är en sådan känsla man spelar fotboll för och vill uppleva.

21-åringen har under sin första säsong i Juventus gjort mål och åtta assist i tävlingssammanhang.

En lång säsong i klubben byts ny mot en kraftsamling inför EM. Under dagarna i Båstad försöker Dejan Kulusevski tänka bort fotbollen.

– Vi är instängda men jag försöker göra sådant som jag inte haft tid att göra. Jag försöker läsa böcker, jag försöker se serier och spela mer tv-spel än det jag har gjort det senaste. Jag försöker komma ifrån fotbollen lite...