Vandalisering av Stora Valla – Degerfors rasar: ”Arg, besviken och ledsen”

Stora Valla har blivit vandaliserat inför derbyt mellan Degerfors och Örebro i kväll.

Det får Degerfors försäljningschef Leif Olsson att rasa.

– Man blir ledsen, besviken och arg på samma gång, säger han till Sportbladet.

I kväll, klockan 18:30, ska det första derbyt mellan Degerfors och Örebro på 28 år spelas.

Då vandaliserades hemmalagets arena.

När Leif Olsson, försäljningschef i Degerfors, kom till Stora Valla i morse blev han ordentligt chockad. Hemmaarenan var nerklottrad med ÖSK-motiv, bland annat av Ultras Nikolai Örebro.

– Vad ska man tycka? Om man inte var laddad innan matchen så är jag så laddad att jag spricker nu nästan, säger Leif Olsson när Sportbladet når honom.

– Det är bedrövligt. Man blir ledsen, besviken och arg på samma gång. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Vi hade fullt upp i dag inför matchen och nu tar det här fokus lite från allting. Men vi ska visa på planen i kväll, kan jag säga.

Enligt Värmlands Folkblad har händelsen polisanmälts.

”Det är inte snyggt”

Magnus Eriksson Malm, som är ordförande i Örebros supportergrupp Kubanerna, betonar att det inte är Kubanerna som ligger bakom vandaliseringen.

– Det är inte snyggt. Skadegörelse är alltid fel, det försvarar jag aldrig. Det är derby och det är uppladdat, men att åka dit och förstöra saker tycker jag bara är onödigt.

Hur kommer ni hantera det här?

– Vi ska ta upp det här i styrelsen i Kubanerna och se hur vi ska göra. Vid alla aktiviteter vi har och när vi arrangerar bussresor så är det inte okej någonstans. Vi har med i våra reseregler att man ska sköta sig. Sen om vi kommer ta en dialog med Ultras just nu vet jag inte. Det får vi ta i styrelsen.

Efter vandaliseringen har ett flertal affärspartners och supportrar hört av sig till Degerfors för att erbjuda sin hjälp med att ta hand om skadegörelsen.

– Vi är otroligt tacksamma. Man märker vilken sympati det finns för klubben och vilka supportrar och partners vi har. Det är underbart, säger Leif Olsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.