Här är den svenska startelvan – i VM-premiären 2022

GLASGOW. Sverige är utslaget.

Låt oss titta framåt direkt – mot VM om 1,5 år.

Vilka elva spelare går ut till den svenska premiären då?

Sverige är ute ur EM efter ett brutalt tungt baklängesmål på stopptid i förlängningen.

Till skillnad från VM 2018 tackar nu flera spelare för sig: Marcus Berg och Andreas Granqvist har redan annonserat att de lämnar Blågult nu. Sebastian Larsson väntas också lämna och det lutar väl åt att Mikael Lustig också gör det, även om inget definitivt beslut är fattat.

Även om Janne Andersson inte är mycket för att rotera (han startade de fyra matcherna i EM med samma spelare på tio positioner och skiftade bara på ena forwardspositionen) kommer det förstås hända en del i det svenska laget nu när en era i landslaget på sätt och vis är över.

Några spelare som varit givna kommer som sagt att försvinna med största sannolikhet och det svenska innermittfältet, med Albin Ekdal och Kristoffer Olsson, har inte övertygat i EM.

Zlatan och Isak från start i VM 2022?
Zlatan och Isak från start i VM 2022?

”Framtiden ljus”

Nu återstår det bara 1,5 år till nästa mästerskap, VM i Qatar i december 2022, förutsatt att Blågult tar sig dit.

– Det är min första tanke. Man vill bara att det ska hända igen. Man vill bli bättre. Jag tror att Sverige har ett väldigt bra lag inför framtiden, säger Dejan Kulusevski i C More.

Janne Andersson håller med.

– Vi har två spännande och bra forwards i Dejan och Alexander som har en del utveckling i sig men som redan gör det väldigt bra, säger han.

– Jag är övertygad om att framtiden är ljus för det här landslaget. Vi kommer att ta nya tag och hoppa på det här igen.

Anthony Elanga – supertalang i Man United

Flera spelare som fått nöja sig med att vara bänkspelare i detta EM kommer nu banka på Jannes dörr på riktigt.

– Det finns flera spelare som är på gång. Mattias Svanberg, exempelvis. Jens Cajuste, som är en ung spelare. Jordan Larsson också, som inte är lika ung som Cajuste men som är ung här i landslaget. Så visst kommer det nya spelare. Det är jag inte orolig för, att vi ska kunna ha ett slagkraftigt landslag även framöver, säger Andersson.

Och i Manchester United finns en spännande, svensk supertalang som just fyllt 19 år.

Dessutom: på en lyxyacht någonstans i Medelhavet finns den största av alla svenska spelare någonsin – som lovat att han satsar på VM 2022. Då får nog Dejan Kulusevski flytta ner på en kant ändå – för att Janne Andersson överger sitt 4–4–2 kan vi glömma.


Fotbolls-VM 2022: Så kan Sveriges startelva se ut

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson – Dejan Kulusevski, Mattias Svanberg, Jens Cajuste, Emil Forsberg – Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak.

Inhoppare: Jordan Larsson, Anthony Elanga, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Robin Quaison.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ alla matcher live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.