Officiellt: Mittbacken till AIK

Han har jagats av flera allsvenska klubbar.

Nu är Jetmir Haliti klar för AIK.

– Det är en klubb som är känd för att man gjort bra saker, säger han till klubbens sajt.

24-årige Haliti startade 29 matcher för Jönköpings Södra under fjolårssäsongen och var en bidragande faktor till lagets tredjeplats i superettan.

J-Södra misslyckades dock med att ta klivet upp till allsvenskan i kvalet – men det hindrar inte Haliti från allsvenskt spel 2021.

Mittbacken är nämligen klar för AIK.

– Jag är jätteglad att få komma till AIK, det är en klubb som är känd för att man gjort bra saker och att man har en fantastisk publik. Nu är jag ivrig att få börja förberedelserna med laget inför säsongen, säger Haliti till AIK:s sajt.

”Stolta och glada”

Kontraktet sträcker sig till den 31 december 2023, och sportchefen Henrik Jurelius är nöjd med rekryteringen.

– Jetmir har egenskaper som passar väl in i både nuvarande trupp samt hur vi vill utveckla spelartruppen och vårt sätt att spela fotboll. Han kan spela på alla positioner i en backlinje oavsett hur den är formerad, vilket ger oss en god flexibilitet. Vi är stolta och glada över att Jetmir valt att komma till AIK Fotboll, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

Enligt rapporter ska Mjällby och Degerfors ha lagt bud på Haliti, medan Malmö och Hammarby ska ha visat intresse.

Försvararen kommer bära tröjnummer 6.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.