Supporterfavorit huvudkandidat till ny Blåvittordförande

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Mitt i Blåvitts tunga period – här kommer en huvudkandidat till ny ordförande.

Anders Almgren är enligt Blåvittpodden favorit till att bli Frank Anderssons efterträdare.

– Jag har inga kommentarer till det där över huvud taget, säger Almgren i Blåvittpodden.

Tionde plats i allsvenskan och en fiaskoartad avslutning på säsongen. Tränaren Jörgen Lennartsson sparkad i somras och ordförande Frank Andersson som valde att inte fortsätta som ordförande efter hot och påtryckningar från läktarhåll. Dessutom en ekonomi som är långt ifrån i ordning.

IFK Göteborgs 2017 har varit fullt av problem. Men nu kan klubben ha tagit ett första steg mot en ljusare framtid.

I dagens avsnitt av Blåvittpodden, gjord av frilansjournalisten Marcus Olsson, avslöjas att Anders Almgren, IFK Göteborgs förre SLO, är huvudkandidaten till att ta över.

”Stor respekt för hans kunnande”

I podden intervjuas både valdberedningens ordförande Joakim Brinkenberg och Almgren själv. De bekräftar inget, men enligt Blåvittpodden är Almgren huvudförslaget, framtagen av många inom klubben inflytelserika personer.

– Jag är så hemskt tråkig… Vi kommenterar aldrig några namn och det finns en rad skäl till det. Men Anders känner vi väl sedan tidigare. Jag tycker att han gjorde ett jättebra jobb på Kamratgården under sina år som SLO. Jag har stor respekt för hans kunnande, säger Brinkenberg i Blåvittpodden.

Anders Almgren kommer från supportersidan, har tidigare varit populär ordförande för Supporterklubben Änglarna och var från 2012 till 2016 SLO (Supporter Liaison Officer, mellanhand mellan klubben och supportrarna) för IFK Göteborg. Han hade också en av de tyngsta rollerna när fotbolls- och supporterkollektivet gick en hård fajt för att behålla 51-procentsregeln i svensk fotboll. Sedan ett år tillbaka jobbar han för Enable, ett forskningsprojekt för att arbetet med fotbollsevenemang och säkerhet ska ske långsiktigt och systematiskt.

”Ingen anledning att spekulera”

IFK Göteborg har årsmöte i mars 2018 där Frank Andersson kommer att avgå. Enligt Blåvittpoddens källor kommer Almgren på mötet att föreslås som ny ordförande.

– Jag har verkligen inga kommentarer. Det är en pågående fråga som det inte finns någon anledning att kommentera eller spekulera i säger Almgren.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM