Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

Janne Andersson nära till tårar

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

MILANO. Glädjescener och tårar efter bragden på San Siro.

På presskonferensen i dag hade förbundskapten Janne Andersson svårt att hålla tårarna borta.

– Jag blir väldig rörd, men jag blir nog mer rörd av att andra blir rörda. När jag såg ”Granen” (Granqvist) och Ola, så var det häftigt, säger en rörd Andersson.

Sverige tog sig till VM 1–0 hemma i fredags och 0–0 borta på San Siro i går. Det var stora glädjescener bland spelare. Flera spelare, bland andra Andreas Granqvist, Robin Olsen och Marcus Berg, grät efter slutsignalen.”En fajter”

Dagen efter, när Janne Andersson höll presskonferens, blev han känslosam när han pratade om spelarnas insats.

”En fajter”

– Jag blir väldig rörd, men jag blir nog mer rörd av att andra blir rörda. När jag såg ”Granen”, så var det häftigt. När jag såg han och Ola (Toivonen), det var sista chansen för de på något sätt...den reaktionen var häftig, säger en tårögd Janne Andersson.

– Andreas personifierar allt vi står för. Han är en riktigt bra fotbollsspelare. En fajter. Han är också en väldigt bra kille.

Förbundskaptenen har svårt att ta in det som ledarna och spelarna har åstadkommit i det här kvalet.

– Jag tycker ibland man ser på tv, idrottsmänniskor som intervjuas och de pratar om att de inte riktigt förstår att det har sjunkit in. Jag har alltid reagerat på det. Men jag får nog ta och ändra. Det är svårt att ta in det här, man är i en bubbla under en samling. Jag har stor respekt för vad ni gör, men jag följer inte media. Jag är så inne i min värld. Det här tar tid, jag måste analysera och känna av det.

”Det är lite unikt”

Han känner enorm stolthet.

– Det sättet vi har gjort det på. Vi har många bra spelare, laget består av ett antal duktiga individer. Det sättet de har gjort det på och hur de har ställt upp gör mig stolt, säger Andersson.

– Det är jäkla bra killar som ställer upp. Fast vi inte träffas så ofta har alla så kul ihop. Tror att det är lite unikt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

GUIDE: Fotbolls-VM 2018 i Ryssland – allt du behöver veta

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

VM-kval i fotboll

Janne Andersson