Messis staty förstörd – höggs av på mitten

Omvända roller när historien upprepade sig

avPelle Strandman

Foto: AFP och Twitter

För ett år sedan utsattes Cristiano Ronaldos staty för ett sabotage på Madeira efter att Lionel Messi fått pris som världens bäste spelare.

Nu har det omvända skett.

”Lionel Messis staty har fallit offer för vandalisering som lämnade fotbollsspelarens skulptur utan sin övre halva”, skriver Buenos Aires stad i ett utlåtande.

På måndagkvällen bevisade Cristiano Ronaldo ånyo att 2016 tillhörde honom. Lionel Messi har under året som gått allt som oftast tvingats stiga åt sidan när portugisen prisats både på och utanför fotbollsplanen.

Så sent som på måndagskvällen hamnade argentinaren tvåa bakom Ronaldo som tog hem priset som årets spelare på Fifa-galan.

Hemma i Sydamerika har Messi drabbats av ett annat bakslag. I Buenos Aires har nämligen Barça-stjärnans staty, som avtäcktes så sent som i somras, utsatts för ett sabotage och huggits av mitt itu.

Ska repareras

”Lionel Messis staty har fallit offer för vandalisering som lämnade fotbollsspelarens skulptur utan sin övre halva”, skrev Buenos Aires stad i ett utlåtande, enligt goal.com, och förkunnade att monumentet kommer att lagas.

”Staden jobbar på en reparation av statyn”.

Därmed har historien upprepat sig från i fjol, dock med ombytta roller, då Cristiano Ronaldos staty på Madeira utsattes för vandalisering bara någon dag efter att Lionel Messi tagit hem France Footballs pris Ballon d’Or.

Skulpturen förstördes dock inte den gången utan avbildningen av Ronaldo hade målats röd med Messis namn och nummer 10 på ryggen.

ARTIKELN HANDLAR OM