Champions League fotboll (herrar)

Malmö FF mot CL-finalist

Av: 

Fredrik Jönsson

Jonathan Berntsson

FOTBOLL

Malmö FF hamnade i grupp A.

Där väntar Atlético Madrid, Juventus och Olympiakos.

– Efter oss är Atlético favoriten, säger Markus Halsti skämtsamt.

Malmö FF var i den fjärde seedningsgruppen och som väntat blev det en tuff lottning i Champions League. Det var upplagt för grupp F med Zlatan, men klubben hamnade istället i grupp A.

Där ställs Malmö FF mot fjolårsfinalisten Atlético Madrid, italienska mästaren Juventus och grekiska mästaren Olympiakos, där förre MFF-spelaren Jimmy Durmaz spelar.

– Jag ville ha Juventus, och vi fick det, så jag är nöjd. Det är Champions League och där finns det bästa lagen, så det är tuffa motståndare, det är ingen överraskning, säger Halsti.

– Det blir nog speciellt för Durmaz att komma hit till Malmö, där han har spelat i många år. Det blir fint att möta en före detta MFF-spelare.

”Han är en skön gubbe”

Varför ville du så gärna möta Juventus och Andrea Pirlo?

– Han är en skön gubbe, hans spelstil är härlig. Sen har man många minnen från 90-talet när de var i Champions League.

Det blir härligt att kliva in i en duell med Pirlo...?

– Det blir en tuff utmaning till oss alla. Men samtidigt att få möta sådana grabbar, det måste man njuta av. Kliver man fram och tar bollen från Pirlo så kommer man tänka efteråt att det inte var så svårt. Men om han slår en otrolig bra passning, så står man bara och kollar, och tänker att han är toppklass, haha.

Inleder i Turin

Malmö FF börjar borta mot Juventus. I andra omgången väntar Olympiakos på Swedbank Stadion, sedan ett dubbelmöte mot Atlético. MFF-tränaren var ganska tillfreds med gruppen.

– Det är en okej lottning, de flesta grupperna håller hög kvalitet. Det är två jätteduktiga lag i Juve och Atlético Madrid. Olympiakos har jag inte full koll på, men traditionellt sett ska grekisk fotboll vara möjlig att handskas med, säger tränaren Åge Hareide.

Olympiakos var det lag från tredje seedningsgruppen han ville ha på förhand.

– Vi får ha som målsättning att ta oss till Europa League. Klarar vi av det har vi gjort ett fantastiskt jobb. Men det är viktigt att vi inte bara njuter av att vara där, vi måste göra någonting när vi är där och det ska vi, säger Hareide.

Tror på Atlético

Markus Halsti vet vilka han ser som favoriter.

– Jag tror Atlético. Man såg det nu i supercupen mot Real, och förra året var de bra med, de nådde final i CL och vann ligan. Det är ett otroligt lag, alla spelar kämpar för varandra, och så har de väldigt bra spelare med. Efter oss så tippar jag de som favoriter i gruppen, haha.

– Nej, de är starkast. Men de är bara människor, det är inte så att de är övermänniskor. Därför måste man njuta av den stunden, samtidigt som vi måste tänka att vi kan gå vidare, gå framåt. Men sen vet alla att det inte är en lätt uppgift.

Här är alla grupperna!

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League fotboll (herrar)

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)