Frågorna som fick Allbäck att tröttna

FOTBOLL

Allbäck till pressen: ”Men herregud!”

1 av 2

Frågorna från internationell press på Erik Hamréns presskonferens fick förbundet att skruva på sig.

När Hamrén pressats kring Zlatan Ibrahimovic i ett antal frågor fick players manager Marcus Allbäck nog.

– Men herregud, utbrast Allbäck.

Foto: Dagens presskonferens.

Bland de 20-tal journalister som var på plats på Friends Arena för att följa Erik Hamréns presentation av EM-kvaltruppen mot Moldavien fanns även en internationell representant. När Zlatan Ibrahimovics namn kom upp byttes därför språket efter ett par frågor till engelska och förbundskaptenen pressades om sin lagkaptens numera berömda utbrott.

– Jag har inte pratat med honom utan tänkte att han ska få lite lugn och ro från mig de här dagarna. Han har match i kväll också, säger Hamrén.

"Ser inget bekymmer...”

Det finns experter som menar att han är ur balans?

– Det finns experter som vet det mesta och som självklart har synpunkter på det mesta. Men jag känner Zlatan rätt väl. Jag tror inte att det ska störa honom nämnvärt. Sedan har han bett om ursäkt så det är ingen sak han tyckte var så bra själv att det händer. Men jag har gått ut och försvarat att sånt sker inom fotbollen och andra jobb också. Man glömmer bort hur man är som människa också. Så jag ser inget bekymmer med Zlatan.

Här fortsatte den internationelle representanten med frågan om Hamrén tycker att Zlatans agerande är okej.

– Om ingen ser det är det okej. Det är en reaktion du ser hos många spelare efter en match. Beroende på situationer i matchen. Zlatan har som sagt två gånger bett om ursäkt för sina ord.

Då skruvade de på sig

Blir det annorlunda när det visas världen över?

– Jag tycker inte det. För mig måste du ha en känsla och förståelse för vad som händer inom fotbollen. Vad som händer med människor. Jag är säker på att du sagt något du ångrar i ditt liv men då kanske inte mikrofonen var där. Jag tror människor generellt säger saker ibland i affekt eller under stora känslor.

Frågorna fick förbundets representanter på presskonferensens främsta rad att skruva på sig. När reportern frågade Erik Hamrén ”tycker du inte att Zlatan gick över gränsen” gick Hamréns players manager Marcus Allbäck nog och utbrast högt ”Men herregud”.

– Jag tycker jag har sagt vad jag menar, sa Hamrén kort.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand ser inget problem i diskussionen.

– Det hör till, på något sätt. Det man ser genom allt det här är den unika person och kraft som finns i Zlatan. Det är det här ännu ett exempel på. Det är mer så man får se det hela, säger Sjöstrand.

Kommer ni tala med landslaget om det här?

– Erik har dialogen med spelarna och redogjorde för det.

ARTIKELN HANDLAR OM