Är övervärderade – eller för dåliga

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

City kritiserar engelsmännen och rivalerna: Vi kan få Sterling för...

Rooney, Cahill och Sterling - tre engelska spelare med höga prislappar.
Foto: TT
Rooney, Cahill och Sterling - tre engelska spelare med höga prislappar.

Manchester City anklagas för att vara en köpklubb med för få engelska spelare.

Nu slår managern Manuel Pellegrini tillbaka och riktar istället fingret mot sina konkurrenter.

– Det är viktigt att ha engelska spelare. Men kan du värva dem, frågar sig Pellegrini enligt The Guardian.

En klubb finansierad av oljepengar som köpt sig till snabb framgång. En klubb som bara värvar utländska spelare och ställer upp med lag helt utan engelsmän. Det är två saker Manchester City ofta kritiseras för.

450 miljoner för en vänsterback

Nu har managern Manuel Pellegrini tröttnat.

– Det är viktigt att ha engelska spelare. Men kan du värva dem? För att förbättra truppen talar vi om spelare du inte kan få. Låt oss säga (Luke) Shaw. 35 miljoner pund (450 miljoner kronor) för en vänsterback bara för att han är engelsman? Kan du få (Raheem) Sterling från Liverpool? Kanske om du betalar 100 miljoner pund (1,3 miljarder). (Gary) Cahill? Eller (Frank) Lampard för några år sedan? Och om du vill ha en engelsman på (David) Silvas position, vem finns det då? (Wayne) Rooney? Antingen så finns de inte eller så vill deras klubbar inte sälja, säger Pellegrini.

Managern menar också att kritiken mot klubben är skev.

– När vi vann Ligacupen utan någon engelsk spelare stod det om det överallt. Arsenal vann FA-cupen (med bara Kieran Gibbs i startelvan) utan att någon sa något. Chelsea har två ordinarie engelska spelare: Terry och Cahill. United har fler men bara Rooney är en startspelare. Liverpool har ja, och det är därför folk ville att de skulle vinna ligan.

”Vi har spenderat minst”

Att City skulle vara en köpklubb vill inte heller Pellegrini kännas vid.

– Den här säsongen har Liverpool, Arsenal, Chelsea och Manchester United alla spenderat mer än oss. Trupperna är helt jämna. Liverpool har Coutinho, Sterling, Sturridge, Gerrard och förra säsongen hade de Suarez och de köpte ändå sex spelare. Om du säger Southampton, okej, men Tottenham, Liverpool, United, Arsenal, Chelsea och vi... Vi kan alla köpa vem vi vill men skillnaden på trupperna är minimal.

Samtidigt är 61-åringen tydlig med en sak: Han vill och kommer försöka köpa en till superstjärna.

– Vi har Agüero men svaret är ja. Som det utvecklar sig behöver det här laget en stjärna. Vi behöver en stjärna: Någon som ger dig ett övertag, en status.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.