Byt in Sturridge – tagit sin plats igen

FOTBOLL

Kalle Karlsson med Premier Manager-tipsen

Foto: Daniel Sturridge.

Daniel Sturridge har tagit tillbaka platsen där framme. Skjuter han Liverpool till Champions League i vår? Och vad betyder det för Raheem Sterlings roll?

Daniel Sturridge missade fem månaders ligaspel på grund av skada. Anfallaren gjorde mål direkt i comebacken 31 januari, men sedan dess har managern Brendan Rodgers velat skynda långsamt.

Det beror förstås till stor del på att laget fungerat så bra trots avsaknaden av sin skyttekung, men också för att Sturridge inte ska drabbas av något bakslag.

Sturridge började på bänken både mot Southampton och Manchester City, två matcher som Liverpool vann. Senast hemma mot Burnley var Sturridge tillbaka i startelvan och han tackade för förtroendet genom att sätta ett av målen i 2–0-segern.

Använts som striker

Hans entré i elvan medförde att Raheem Sterling fick ta platsen som högermittfältare i Brendan Rodgers 3-4-3-system. Sterling har använts som striker en stor del av säsongen och gjort det briljant, men nu kan han få kliva tillbaka till en mer tillbakadragen roll. De andra offensiva positionerna lär gå till formstarke Coutinho och Adam Lallana.

Sterling har tidigare visat sig fullt kapabel att hantera en mer defensiv roll, förra säsongen imponerade han som wingback (!), men hans poängproduktion kan påverkas i längden av en mer tillbakadragen roll.

En hel, revanschsugen Daniel Sturridge känns som ett hetare alternativ i så fall.

Jason Puncheon har fått ett lyft under Alan Pardew. Mittfältaren har gjort två mål och fyra assist på de åtta matcher under Pardew. I helgen väntar QPR…

Manchester Uniteds Jonny Evans får sex matchers avstängning och Papiss Cissé sju matcher för spottandet. Byt ut dem omgående!

ARTIKELN HANDLAR OM