Skyttekungen slutar i tyska landslaget

FOTBOLL

Kloses karriär i ”Die Mannschaft” över

Foto: Klose.

Han är VM:s bäste målskytt genom tiderna – och krönte en fenomenal landslagskarriär med guldet i somras.

Nu slutar Miroslav Klose i ”Die Mannschaft”.

– Segern i Brasilien var en barndomsdröm, säger anfallaren i ett uttalande.

Han är VM:s störste genom tiderna.

I alla fall sett till antalet mål i turneringen.

Miroslav Klose, 36, passerade Ronaldo vid mästerskapet i Brasilien i somras och är nu uppe på 16 VM-fullträffar i karriären.

Fler blir det inte.

Nu går anfallaren nämligen ut med att karriären i det tyska landslaget är över. Slutet blev perfekt – ett VM-guld efter finalseger mot Argentina på Maracana förra månaden.

– Jag är stolt och glad att jag fick vara med och skapa denna stora framgång för tysk fotboll. Jag hade en unik och underbar tid med många minnen i landslaget, säger han i ett uttalande på tyska fotbollförbundets webbplats.

71 landslagsmål

Klose gjorde sin första landskamp mot Albanien 2001. Han gjorde mål efter bara en kvart på planen – det första av totalt 71 mål i landslagströjan. Ingen spelare har gjort fler landslagsmål i den tyska fotbollshistorien.

– Lagets framgång var alltid högsta prioritet för mig. Med landslaget uppnådde jag vårt mål som vi satt upp tillsammans. Men jag har nått målen jag satt upp för mig själv. Alla som känner mig vet att jag är väldigt ambitiös. Jag är forward, och jobbet för en sådan är att göra mål, säger Klose.

Anfallaren stannar på 137 landskamper.