Offentliga protesten vid prisutdelningen

FOTBOLL

Real-stjärnan visade sitt missnöje öppet

Det var glada miner i Real Madrid efter segern i europeiska supercupen.

Hos alla utom en.

Vid prisutdelningen visade Xabi Alonso öppet sitt missnöje mot Uefa-presidenten Michel Platini.

Xabi Alonso missade Champions League-finalen mot Atlético Madrid efter att ha dragit på sig för många varningar under turneringen. En omdiskuterad regel som höll spanjoren på läktaren men när Gareth Bale nickade in 2-1 i förlängningen kunde spanjoren inte hålla sig längre.

Fick ta kostymen igen

32-åringen kastade sig ner på planen och löpte längs hela sidlinjen för att fira med sina lagkamrater. Det beslutet kom att kosta mittfältaren ytterligare en final.

Uefa dömde Alonso till avstängning i en match i de europeiska cuperna och när Real på tisdagen ställdes mot Sevilla i den europeiska cupfinalen tvingades Alonso återigen dra på sig kostymen och ta plats på läktaren.

Skakade på huvudet

Real hade överklagat straffet med motiveringen att Alonsos regelöverträdelse knappast var skadlig för någon men förbundet avslog. Real vann ändå matchen med 2-0 och Xabi Alonso kunde återigen ta emot en guldmedalj.

Men när Uefas president Michel Platini skulle hänga medaljen över spanjorens huvud såg Alonso knappt fransmannen i ögonen utan skakade bara på huvudet, tog emot priset och gick vidare med en allvarlig blick. En protest mot avstängningen, enligt spansk media.

Se Alonsos reaktion (OBS: Extern länk!)

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga