Zlatan: ”Riktige Ronaldo vann inte”

FOTBOLL

"När någon är på toppen..."

1 av 4

Den där jävla Champions?

Zlatan Ibrahimovic rycker på axlarna.

– Den riktige Ronaldo vann inte heller Champions League. Vad säger folk om honom? säger ”Ibra” till ESPN.

I går skrev vi om hur Zlatan Ibrahimovic berättade för ESPN om fotbollssportens baksida, den som begränsar honom från att vara helt fri och kunna bo i Rosengård med sina nära och kära.

Någonting annat som ”Ibra” sa i intervjun har också trollat fram en tankeställare. Supersvensken har ständigt gäckats av drömmen om att vinna Champions League, men drar paralleller till mannen som anses vara tidernas bäste, och till sin egen barndomshjälte.

– Om Diego Maradona inte hade vunnit VM – hade folk inte sagt att han är bäst ändå? Det hade de. Den riktige Ronaldo vann inte heller Champions League. Vad säger folk om honom? Det är samma sak för mig, säger Zlatan.

"Inget jag är besatt av"

Landslagskaptenen poängterar att det förstås vore trevligt att vinna Champions – och att han känner att han kan och kommer att göra det – men att karriären ändå slutar i glädje och stolthet om det inte blir så. Han är ju trots allt kungen av ligaguld oavsett lag och land.

– Champions League är inget jag är besatt av. Jag har uppnått det jag velat uppnå i min karriär, till hundra procent. Jag har vunnit 23 titlar och gjort mitt bästa och allt jag kunnat för att vinna så många pokaler som möjligt, säger Zlatan.

"När någon är på toppen..."

– Jag tror att vi kan vinna Champions. Vi har en bra chans, men måste arbeta hårt och ha lite tur i de avgörande momenten då små detaljer spelar stor roll. Vi är starkare och mer erfarna än förra året. Sedan är det inte alltid det bästa laget som vinner. Allt kan hända där, säger han.

Så varför har fotbollsbetraktarna varit så ivriga att hacka på ”Ibra” för att han ännu inte vunnit den finaste klubblagsturneringen? Spelaren själv har svaret.

– När någon är på toppen letar folk alltid anledningar att kritisera honom.