Falkenberg vann: "Götta sig åt detta"

FOTBOLL

Nyförvärvet Patrik Ingelsten briljerade i segern

Falkenberg tog tre poäng i bottenmötet med Brommapojkarna.

Stor segerregissör var sommarförvärvet Patrik Ingelsten med ett mål och en assist.

– Nu får man götta sig lite åt detta, säger Johannes Vall – som bytte av Ingelsten i slutet och blev målskytt också han.

Efter krossen mot AIK förlorade Falkenberg i returen i Solna och senast mot Malmö FF blev det storförlust. Men nu är hallänningarna tillbaka som vinnare. Efter 3–2 mot Brommapojkarna tar Henrik Larssons gäng flera kliv upp i den jämna tabellen.

Har vaknat till liv

Rutinerade Patrik Ingelsten låg bakom det mesta i FFF:s offensiv. Det var han som slog inlägget som anfallskollegan Stefan Rodevåg kvitterade BP:s ledning på – och det var han som tryckte in 2–1. Ingelsten kom till Mjällby inför säsongen, men lyckades inte alls på Listerlandet. Han lånades under sommaren ut till Falkenberg och där har han vaknat till liv ordentligt.

Med kvarten kvar byttes 32-åringen ut. In kom Johannes Vall, som efter bara några minuter på plan gjorde 3–1.

– Jag klippte till på ett och satte bollen vid främre stolpen. Gott med ett mål. Jag tycker att vi är bättre än dem hela matchen, säger Johannes Vall till C More.

"Försöker och försöker"

Gustav Sandberg Magnusson, hemmalagets anfallare, blev tvåmålsskytt på stopptid. Fast 2–3–målet kom för sent för att det skulle bli riktigt nervöst.

– Nu får man götta sig lite åt detta, sedan får vi lägga fokus på nästa match mot Kalmar i morgon, säger Johannes Vall.

BP är fortsatt jumbo. Till kvalplats skiljer det nu hela tio poäng.

– Vi försöker, försöker och försöker och vi kämpar och kämpar och kämpar. Sedan finns det inte energi där hela tiden, men det är bara att jobba på, säger tränaren Stefan Billborn.

ARTIKELN HANDLAR OM