Zlatans nya rekordjakt

FOTBOLL

”Kan göra ännu fler mål”

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic får lovord inte bara för sitt spel, utan också för sitt sätt att leda Paris Saint-Germain.

Skyttekung, gång på gång.

Nu laddar Zlatan Ibrahimovic för nya målrekord.

– PSG vill vinna Champions League och med Zlatan i sådan här form kan man göra det. Jag tror att han kan göra ännu fler mål den här säsongen, säger Damien Dubras på Frankrikes största sporttidning l’Equipe.

Matchvinnare med sina två mål i franska supercupfinalen. Mål igen i vänskapsmatchen mot Napoli. Två mål i ligapremiären mot Reims.

Och förra säsongen gjorde Zlatan 25 ligamål samt 10 i Champions League. Hans första säsong blev det hela 30 fullträffar i Ligue 1.

Ibrahimovic fortsätter att leverera.

Laget före jaget

– Det känns bra, absolut. Men det viktiga är att vi vinner, inte att jag gör målen, sa Zlatan till Sportbladet i Peking, efter segern över Guingamp.

I Frankrike hyllas svensken för sin effektivitet framför mål. Men få tror att han klarar att slå Josip Skoblars rekord på 44 ligamål, från säsongen 1970–71, för OM.

– Det är svårslaget. Men Ibra var den bäste målskytten på 35 år med sina 30 mål första säsongen i PSG, säger Alessandro Grandesso.

Han är Paris-korrespondent för Gazzetta dello Sport och menar att Zlatan Ibrahimovic imponerar.

– Han är själva essensen av en perfekt målgörare. Allt är fulländat hos honom nu: tekniken, fysiken, spelintelligensen och ledar- skapet.

”Enormt imponerande”

Zlatan fyller 33 år i oktober men Grandesso väntar sig ännu en stor säsong.

– Se bara hur han inlett nu. Han kommer att spela en huvudroll även den här säsongen.

Ronan Folgoas, PSG-reporter på Le Parisien, instämmer.

– Zlatan gjorde totalt, med alla cuper inräknade, 41 mål för PSG förra säsongen. Det är enormt imponerande, säger Folgoas och tillägger:

– Ibra slog därmed Carlos Bianchis gamla rekord på 37 mål för PSG säsongen 1977–78. Och minns då att Zlatan var skadad på slutet.

”Dominerar ut Cavani”

Även Damien Dubras på Frankrikes största sport-tidning l’Equipe tror på en ny stor säsong från Ibra.

– PSG vill vinna Champions League och med Zlatan i sådan här form kan man göra det. Jag tror att han kan göra ännu fler mål den här säsongen, säger Dubras.

– Han är otrolig, han ska fylla 33 år men han bara fortsätter att imponera. Cavani kom till PSG, så ung och känd som en målmaskin, men Zlatan dominerar ut honom.

Zlatans PSG tar emot Bastia i kväll. Matchen börjar klockan 17 och sänds på TV12.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1