Alexei Eremenko erkänner brott

FOTBOLL

Finske stjärnan irriterad på pressen

Helsingfors

Finske supertalangen Alexei Eremenko jr, 22, är ångerfull efter bilkraschen natten till söndag.

– Jag är verkligen ledsen för det som hänt. Detta har skapat mycket press för landslaget inför en viktig match, sade Eremenko som stoppas från spel i kvalmötet med Tjeckien på onsdag.

Eremenko jr, som gjort åtta kvalmål för Finland, beklagade i ett pressmeddelande på engelska i Helsingfors på tisdagen det som hände under veckoslutet.

Eremenkos bil misstänks ha varit inblandad i en krasch på Salutorget i Helsingfors tidigt på söndagsmorgonen. Enligt tidningsuppgifter var det hans flickvän som körde bilen. Polisen undersöker fallet och Eremenko har strukits ur landslagstruppen till onsdagens VM-kvalmatch mot Tjeckien – en match som kan påverka Sverige i jakten på en VM-biljett.

Håller inte med

– Jag godkänner landslagets beslut, men håller inte med. Jag förstår inte varför jag tvingas betala för mitt misstag på planen också, då jag tvingas betala för det i livet, sade Lecce-mittfältaren.

– Det finns många spelare i världen som inte alls bestraffats på samma sätt.

Kriminalkommissarie Antero Jokinen konstaterade i tisdagens nummer av tidningen Iltalehti att Eremenkos flickvän erkänt grovt rattfylleri. Eremenko ska i sin tur ha erkänt att han lämnade över bilen till sin berusade flickvän, vilket också är ett brott.

Behandlad som brottsling

Under presskonferensen passade supertalangen även på att dela ut en känga åt den samlade pressen.

– Pressen behandlar mig som en stor brottsling och det är inte rätt, sade han.

– Jag har gjort många positiva saker för Finland i år, men det verkar som om det inte har någon effekt. Jag tror inte det finns några vinnare i denna fråga, fortsatte Eremenko.

Presskonferensen på ett hotell i den finska huvudstaden var helt klart av det ovanligare slaget. Eremenko anlände tillsammans med sin agent Roberto de Fanti, som berättade att 22-åringen skulle läsa upp ett pressmeddelande och inte ville bli avbruten. Då Eremenko läst färdigt lämnade båda lokalen.

TT-FNB