Kopps bröt tystnaden

FOTBOLL

Här är fansen som vill höras i damallsvenskan

Tifokulturen har ännu inte etablerat sig på arenorna i damallsvenskan.

Det vill Kopparbergs/Göteborg FC:s supporterklubb Kopps ändra på – och får hjälp av Älska Fotboll-kampanjen.

– Jättekul, pengarna ska gå till våra tifon, säger Magnus Pettersson.

Foto: FLAGGAN I TOPP Kopparbergs/Göteborg FC:s supporterklubb Kopps ser till att det är drag på läktarna under match. Från vänster ser vi Philip Runsteen, Anders Lundholm, Magnus Pettersson, Nurija Mujezinovic och Anreas Almquist.

När Magnus Pettersson gick och såg Kopparbergs/Göteborg FC första gången slogs han framför allt av en sak: tystnaden.

Det var tysta matcher

– Det gick till och med höra vad spelarna sa till varandra på planen. Det var en helt ny upplevelse för mig, jag är Blåvittsupporter sedan tidigare och har gått på deras matcher, säger han.

Magnus Pettersson bestämde sig för att göra något åt den alltför stillsamma inramningen kring matcherna. Tillsammans med några kompisar bildade han Kopps – lagets officiella supporterklubb.

– I början skojade vi mest om det, men efter ett tag sa vi ”varför inte?” Så vi startade Kopps. Det var ett och ett halvt år sedan.

Medlemsantalet har sedan dess ökat sakta men säkert. I dag har Kopps cirka 40 medlemmar som höjer stämningen på läktaren, både under hemma- och bortamatcher.

– Vi anordnar tifon efter förmåga. Men vi håller på med andra saker också, vi har till exempel spelat in en låt till laget, säger Magnus Pettersson.

Pengar till tifo

De 5000 kronor som Kopps får från Älska Fotboll-stiftelsen ska dock gå till framtida tifon.

– Vi har ju inte så stor budget. Tanken är att pengarna ska gå till tifobiten, som till exempel stativ till våra stora flaggor.

Kopps Belopp: 5000 kronor

Stefan Persson