”Real Madrid är en drömklubb”

FOTBOLL

Andreas Isaksson svarade på Sportbladet-läsarnas frågor

Foto: spanien nästa? Andreas Isaksson svarar i dag på Sportbladets läsares frågor och avslöjar bland annat att Real Madrid är en drömklubb för honom.

Hur kommer det sig att du släpper in så många fler mål i Rennes jämfört med i landslaget?

/Martin Emanuelsson

– Det är olika förutsättningar när man spelar med landslaget och klubblaget. I landslaget spelar vi ett med ett system sedan flera år som alla ar väl inspelta med, i klubblagen kan man spela olika mot olika lag och med olika sorters spelare.

1. Hur ser du på möjligheten att komma tillbaka till DIF efter dina år som proffs? (Du är grymt välkommen tillbaka)

2. Följer du allsvenskan nåt? Har du sett DIF i nån match i år? Isådana fall kan du väl ge oss ut utlåtande om dina tankar om allsvenskan och DIF 2005?

Tack på Förhand

Linus "Sektion M"

– Det är inte alls omöjligt att jag återkommer till Djurgården, jag hade ett par fina år i klubben med SM-gulden bland annat. Men nu gäller det att göra ett bra jobb i Rennes och förhoppingvis stanna ute i Europa ett antal år till först.

Jag har sett ett par allsvenska matvcher i år, däribland Djugården och om man var lite nere ifjol så kanns det som att det är ett bra lag idag som har stora chanser att vinna SM-guld. Allsvenskan är dåligt rankad i Europa, men det är Sveriges högsta serie och röner stort intresse, så den är stor för mig.

Ville bara fråga, hur blir man en bra målvakt? Vad ska man träna mycket på, som måste finnas i varenda målvaktsträning? Vad kan målvakter göra själva när dom inte tränar med laget?

Lycka till på lördag!

Ni vinner de ju självklart!

Irfan

– Det är allsidig träning som gäller, snabbhet, smidighet, arbete mycket med boll för händer och fötter. Det viktigaste om man ska bli en bra målvakt är att man får jobba med målvaktstränare som vet hur man ska lägga upp träningen, det är viktigt att klubbarna satsar på det. Det ger resultat för alla.

Jag är ett stort Arsenal-fan. Det har ryktas mycket om deras intresse för dig. Är Arsenal en klubb du skulle vara intresserad av att gå till i framtiden?

Med Vänliga hälsningar Alex Norberg

– Arsenal är en storklubb ute i Europa så om de skulle vara intresserade av mina tjänster blir jag smickrad!

Hej ! jag vill bara börja med att säga att jag AVGUDAR dig. Du är helt klart en av dom bästa målisarna i världen.

Jag undrar vem du har som förebild nu? Och I vilket lag är ett "drömlag" att få spela i?

Hoppas du svarar , lycka till nu i VM

( kick some grass ;) ) Massa kramar , Fanny

– Tack för berömmet, Fanny! Som målvakt har jag alltid bedömt Peter Schmeichel i Danmark som en förebild när han var som bäst. Svårt att säga nåt om drömklubb, men okej, Real Madrid är en sådan!

Hej Andreas! Vem tycker är den mest lovande talang i Franska ligan just nu?

/Bilel

– Mittfältaren Yerami Toulalan i Nantes, det är en riktigt lovande spelare.

Hej Andreas!

Kommer du någonsin spela för TFF igen? Eller i allsvenskan? Kände du att du svek TFF när du spelade i Djurgården?

Mvh Jonas

– Det är en svår fraga att svara på idag, men jag utesluter ingenting. För min utveckligns skull så var det bäst att gå till Djurgården när jag flyttade hem.

Varför lämnade du Djurgården ?

Sandra

– Sandra, svaret är enkelt: för att fortsätta utvecklas som målvakt bedömde jag att jag måste komma till en tuffare liga som spelar året runt i princip och därmed kunna behålla min landslagsplats.

Vill först bara påpeka vilken bra målvakt du är, tacksam för alla bra räddningar och snabba reflexer!

Bra jobbat!

En fråga dock...nästan alla våra svenska målvakter tycker jag håller hög standard. MEN varje gång ni skall ta bollen med foten skakar vardagsrummet till i ren skräck. Man blir så j...vla nervös, för era fötter inger inte riktigt samma klass som ert övriga spel.

VARFÖR övas inte ert fotspel mer?

Behöver ju inte lira boll över halva plan som vissa gamla målvakter, men dock.

Tack för alla bra insatser hittills

Med vänliga hälsningar

Christofer Nordström

– Hej där. Jag håller inte med dig att dagens målvakter är dåliga med fötterna. Vi tränar oerhört mycket på spel med fötterna och blir stadigt bättre. Mycket handlar om samarbete med försvaret, hur de spelar bollen till oss och så vidare.

Jag vet att du spelar för tillfället i Rennes, Men tidigare i Djurgårdens IF. Jag har Dif i mitt hjärta och så kommer det alltid att vara. Men hur är det med dig? Är Dif bara ett lag som du spelade i eller är det ett lag som satt sig i ditt hjärta. Måste ändå säga att du va underbar och ha i målet då du spelade i Djurgården.

/DIF Fan. Dani.

– Självklart har Djurgården en del i mitt fotbollshjärta!

Det jag skulle vilja veta är om hur pass långt du egentligen siktar med din fotbollskarriär?

Vissa sätter ju fotboll i första rummet medan andra kan "nöja sig" med att spela i en sk. "b-liga".

Vi har haft många exempel inom svensk fotboll på spelare som inte satsat kanske fullt ut eller helt enkelt inte räkt till; eddie, anders andersson, söderström, m. Fl.

Även spelar som satsat hårt men alldeles för sent för glamouren: Henke, Allbäck, Hedman osv...

Men hur hårt satsar du? Är du en kille som är beredd att satsa allt på ett kort och göra en flytt till någon hög liga i Europa (Franska ligan i all ära) eller är du nöjd med att "bara" vara stjärna och frontfigur i Rennes? Vad tror du mest på i utvecklings-syfte och är bäst för dig?

Du har ju dessutom redan testat på en riktigt hög liga samt spelat på allra högsta landslagsnivå. Känner du dig redo?

/Robin!

– Fotbollen är så utbredd i Europa idag att ingen liga, ingen nation kan kallas b-nation. Man kan heller inte själv alla gånger välja var man ska spela, det beror ju på hur man är som spelare och vilka behov klubbarna har och spelare de letar efter.

Jag är nöjd med franska ligan och Rennes just nu, men känner att jag är redo för spel i andra ligor också.

Jag är också en målvakt som spelar division 6 i Stockholm. För mig känns det alltid svårare att slänga mig till vänster än höger, det känns mer naturligt att rädda skot från högersidan. Jag är inte dålig på att rädda skott från vänstersidan men jag är högerhänt, spelar det nån roll eller?

Nåt tips på hur jag ska göra för att båda hållen ska bli lika naturliga?

Med vänlig hälsning

David Gordon

– Alla målvakter tror jag har en bättre sida än en annan, det är nog naturligt. Se svar på min tidigare fråga, det vill säga att man får en tränare man kan lita på och tillsammans med denna träna allsidighet kring målvaktens grundspel. Träna mer på det du är mindre bra på helt enkelt.

Hoppas att allt står bra till inför helgens match.

Jag undrar bara hur det gick med körkortet uppe i Fagersta. Tog du det? Min flickvänn(Sofie) var där sammtidigt. Lycka till med allt

//Niklas

– Tack, det gick jättebra med körkortet, när jag äntligen fick tid.

Måste först säga att jag tycker du är en av de bästa målvakterna just nu.

Sen undrar jag hur du agerar när det kommer två anfallare ensam mot dej. Försöker du främst täcka skott eller vara beredd på passning?

Martin

– Det beror helt på hur man bedömer situationerna. Ibland kan det vara bättre att stanna kvar och täcka yta, ibland att arbeta i sidled. Det är svart att säga, det beror på läget helt enkelt.

Vem är den bäste spelare du spelat med eller emot?

Kalle

– Det är Zinedine Zidane, även om det inte var en tävlingsmatch.

Du är en målvakt i världsklass, tror du att du hade haft lika stort självförtroende som målvakt om du var kortare? Alltså hade du varit lika bra om du var, låt oss säga, 10cm kortare?

/Sandra Uppsala

– Puh, det var en svår fråga. Eftersom jag är sa lång som jag är kan jag inte svara på hur det är att vara kortare. Men det finns ju fantastiska målvakter som är kortare. Allt beror på vad man har för teknik och utvecklar den.

Hej jag är målvakt och 16 år, jag undrar hur bra du var i min ålder och om du hade stora förväntningar på dig från tränare och lagkamrater?

Det var allt från mig.

M.V.H

johnnys

– När jag var 16 år spelade jag redan i pojklandslaget och ett år senare fick jag kontrakt med Juventus. Jag spelade i Trelleborgs juniorlag och tränade lite med a-laget som 16-åring, men jag upplevde ingen speciell press eller krav fram tränare.

Jag skulle vilja fråga dej, hur mycket ni skulle sakna Zlatan i matchen på lördag om han nu inte ska spela? Jag själv tycker att de e tråkigt att kolla på Sverige om du inte står i mål o Zlatan inte spelar.

Lycka till :D.. ville#10

– Självklart vill vi alltid att vi ska spela med det bästa laget i alla sammanhang. Men samtidigt så har vi flera gånger klarat oss när spelare varit skadade och borta, senast mot Ungern var Erik Edman, Anders Svensson och Kim Källström borta av olika skäl. Så oavasett vilka som ställer upp på fredag hoppas vi du håller tummarna för oss och tycker det är kul att titta på matchen!

Sportbladet.se ([email protected])