Ljungberg: ”De skulle ju sopa banan med oss”

FOTBOLL

MADRID. Blodig, haltande – men lycklig.

Fredrik Ljungberg strålade efter vinsten i Madrid.

– Det hette att de skulle sopa banan med oss – men det blev inte riktigt så, säger Ljungberg till Sportbladet.

Tre starka plus blir betyget på Ljungbergs match på Bernabéu.

Från sin position centralt på mittfältet snattade han en hel del boll, fördelade den vidare och hittade fina ytor att löpa på.

– Vi spelade riktigt bra, teknisk fotboll. Deras spel passar oss rätt bra, och vi utnyttjade att det finns ganska stora ytor här nere. Det var kul att slå dem, och jag är jävligt nöjd med min insats, säger Ljungberg.

Du spelar centralt – är det något du tror kommer att bli vanligare framöver?

– Det beror lite på, det är upp till bossen att bestämma. När jag spelar centralt kan jag inte gå lika mycket i djupet, men däremot kan jag hjälpa de yngre spelarna mycket mer med att hålla i bollen.

”Kan inte gå just nu”

Fortfarande inget mål för dig. Är du själv frustrerad?

– Nej, inte direkt. Det har inte gått så bra för laget, och själv har jag fått ligga lite längre bak och därifrån försökt få laget att spela bra fotboll. Det är det som är det viktigaste.

Hur mår kroppen?

– Jag har fått smällar på vaden mot både Bolton och Liverpool. Det har varit en del blod, och det var touch-and-go om jag skulle spela här. Nu fick jag ändå en ny smäll efter 20 minuter, så vi fick tejpa upp den och sådär? Men det gick vägen.

Något som stör framöver?

– Jag kan väl inte riktigt gå för närvarande – haltar ganska illa – så vi får se. Det är en hel del blod som måste bort, men det är det värt en sån här kväll.

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM